Politiikka

Li Andersson tyrmää Susanna Kosken: ”Todella surullista katsottavaa”

Susanna Koski.
Susanna Koski.
Susanna Koski.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kommentoi pisteliäästi kokoomuksen kansanedustajan Susanna Kosken eilistä esiintymistä Ylen A-studiossa. Koski sanoi naureskellen monisairaalle 55-vuotiaalle työttömälle Maijalle, kuinka ”meillä kaikilla on rajoitteita”.

Anderssonin mukaan Koski tuli antaneeksi äänen ja kasvot sille ajattelulle, joka tuottaa pienituloisia kurjistavaa politiikkaa Suomessa.

”Ei, meillä kaikilla ei ole samanlaisia rajoitteita. Ihminen ei voi valita, sairastuuko vai ei, tai mihin perheeseen syntyy. Kansanedustajan kyvyttömyys asettua toimeentulonsa ja terveytensä kamppailevan ihmisen asemaan on todella surullista katsottavaa, mutta kuvastaa valitettavasti miten monet hänen aatetoverinsa eduskunnassa ajattelevat: että köyhyys ja työttömyys on ihmisen oma vika, ja asioita jotka ratkeavat jos vain ottaa itseään ’niskasta kiinni'”, Andersson kirjoittaa Facebookissa.

Li Andersson.

Andersson sanoo, että tämä ajattelutapa on ohjannut Sipilän hallituksen politiikkaa tällä vaalikaudella.

”Hyvätuloisia suosiviin verokevennyksiin on uponnut lähes 1,5 miljardia, samalla kun leikkaukset on kohdistettu koulutuksen lisäksi pienituloisten sosiaaliturvaan.”

Anderssonin mukaan hallitus pyrkii monen median avustuksella tyrmäämään esitykset liian kalliiksi ja epärealistiksi.

”Yritysten mittaviin verotukiin ja suurituloisten verokevennyksiin voi kyllä aina käyttää rahaa, mutta köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen on aina ”liian kallista”. Suunnan on muututtava. Suomen kaltaisella maalla on kyllä varaa huolehtia koulutuksesta sekä pienituloisten toimeentulosta, kyse on vain ja ainoastaan niistä arvovalinnoista, joita tehdään. On oikeudenmukaisen politiikan aika.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat