Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Lindtman: “Emme selviä talouden haasteista, jos ajaudumme leikkauskierteeseen ja vastakkainasetteluun”

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER
SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.

Hallituksen budjettiriihestä tuli huonoja uutisia suomalaisille, tiivistää SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman viestipalvelu X:ssä riihen tuloksista.

Demokraatti

Demokraatti

Lindtmanin mukaan Suomi on matkalla taantumaan, mutta Petteri Orpon (kok.) hallituksen leikkauslinja jatkuu ilman, että selvitetään kokonaisvaikutuksia pienituloisiin, työssäkäyviin ja erityisesti yksinhuoltajaperheisiin.

– Todellisia kasvua ja työllisyyttä tässä ja nyt tukevia lisätoimia ei tule. Alijäämä kasvaa ja hallituksen talouspolitiikalta on selvästi pohja pettämässä – vain alle 3 kuukautta hallituksen muodostamisesta se joutuu keskustelemaan miljardiluokan lisäsäästöistä.

– Rakentamisen lama uhkaa vetää Suomen talouden entistä syvemmälle ja todelliset toimet jäävät puuttumaan, hallitus keskittyy lähinnä perumaan osittain aiempia rakentamisen lamaa syventäviä päätöksiään.

Lindtmanin mukaan hallituksen pitäisi tarkistaa kurssiaan, koota kansakunta ja hakea parempaa yhteistyön otetta työmarkkinoilla myös palkansaajien suuntaan.

– Emme selviä talouden haasteista, jos ajaudumme leikkauskierteeseen ja vastakkainasetteluun. Mitä vakavampi tilanne, sitä enemmän viisas hallitus kuuntelee ja kokoaa kansalaisia yhteen, Lindtman sanoo.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE