Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Lindtman: “Timo Soinin takinkäännön Suomen mestaruus on silputtu palasiksi”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman ryöpyttää hallituspuolue perussuomalaisia viestipalvelu X:ssä. Hän on jakanut päivän uutisia ja esittää oman näkemyksensä niistä.

Demokraatti

Demokraatti

Helsingin Sanomat julkaisi tänään pitkän artikkelin siitä, miten hallituksen kehysriihen säästöpäätökset syntyivät.

Lindtman vaikuttaa tulkitsevan artikkelia niin, että päätöksiä on valmisteltu valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) pöydällä esimerkiksi ohi vastuuministeri, sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps.).

– Ennen vaaleja perussuomalaiset vannoi, ettei pienituloisilta leikata. Nyt on paljastunut, että nämä päätökset tosiasiassa valmisteltiin Riikka Purran pöydällä, ohi vastuuministerin, kuten Kaisa Juuso, Lindtman kirjoittaa.

Lindtman saattaa viitata siihen, kun artikkelissa todetaan, että sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso (ps) oli vakuutellut, ettei sairaalaverkostoon kosketa. Kehysriihestä tästä tuli kuitenkin päätös, jossa tosin keskussairaaloiden määrää ei lähdetty vähentämään sairaalaverkkotyöryhmän ehdotusten mukaan.

Lindtman kommentoi myös Helsingin Sanomien juttua, jossa Juuso väläyttää Käypä hoito -suositusten muuttamista hallituksen säästöjen ajamiseksi. Juuso (ps) sanoo yllättyneensä siitä, että sosiaalihuollosta halutaan leikata 100 miljoonaa euroa palveluvalikoimaa rajoittamalla.

Leikkauksia valmisteli hallituspuolueiden työryhmä. Ministeri Juuson mukaan ajatus sosiaalihuollon säästöistä tuli ryhmältä, ja tässä vaiheessa hän yllättyi.

– Sanotaanko näin, että itsellenikin tuli yllätyksenä tämmöinen 100 miljoonan leikkaus sieltä. Mutta toki asia selvitellään, kun näin on päätetty, ja mennään eteenpäin, Juuso sanoo HS:lle.

– Jopa sadan miljoonan euron leikkaukset sosiaalihuoltoon tulevat yllätyksenä vastuuministerille. Valmistelematta ja miettimättä. Tämäkö on persujen lupaama suomalaisten palveluiden puolustaminen? Lindtman kirjoittaa X:ssä.

Lopuksi Lindtman kommentoi myös Ilta-Sanomien artikkelia, johon on koottu SDP:n kansanedustajien tänään lähettämiä tiedotteita. Puolueen kolme varapuheenjohtajaa, puoluesihteeri sekä eduskuntaryhmän puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja lähettivät vuoron perään tiedotteet, joissa syytettiin perussuomalaisia vaalilupausten pettämisestä.

Lindtman jatkaa samalla linjalla.

– Kun nyt seuraa Purran saksien heiluttamista, ei voi olla toteamatta: Timo Soinin takinkäännön Suomen mestaruus on silputtu palasiksi ✂️ Perussuomalaiset petti suomalaiset, Lindtman päivittää.

Hän viitannee tällä kritiikillään Sipilän hallitukseen, johon Soini meni tuolloin johtamansa perussuomalaisten kanssa. Tuolloin puhutti ainakin Kreikan tukeminen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE