Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Politiikka

Lindtman Uutissuomalaiselle: ”Eduskuntaryhmämme ei ole ottanut kantaa työeläkeindeksin muuttamiseen”

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

SDP ei kannata puoliväli-indeksin palauttamista eläkkeisiin, toteaa eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Uutissuomalaiselle. SDP:n eduskuntaryhmä ei myöskään ole ottanut Lindtmanin mukaan kantaa työeläkeindeksin muuttamiseen, vaikka yli puolet ryhmän kansanedustajista allekirjoitti kirjallisen kysymyksen asiasta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

- Eduskuntaryhmämme ei ole ottanut kantaa työeläkeindeksin muuttamiseen. Ryhmämme toimii eläkkeensaajien aseman parantamisessa ja eläkeläisköyhyyden vähentämisessä puoluekokousten linjausten pohjalta täsmätoimin, Lindtman sanoo Uutissuomalaiselle.

Näihin täsmätoimiin kuuluvat muun muassa kansaneläkkeen tasokorotukset, eläkkeensaajien verotuksen kehittäminen sekä eläkkeensaajien asumistuen, palvelujen ja palvelumaksujen huomioiminen.

Lindtman muistuttaa, että kirjallisia kysymyksiä tehdään hallitukselle vuosittain satoja. Ne ovat kysymyksiä hallitukselle, eivät uusien linjauksien paikkoja, hän näkee.

Eläkekeskustelu alkoi viime viikolla, kun kansanedustaja Kimmo Kiljunen (sd.) ja 22 muuta demarikansanedustajaa jättivät kirjallisen kysymyksen pienten työeläkkeiden korottamisesta. Allekirjoittajien joukossa oli muun muassa SDP:n varapuheenjohtajat Niina Malm ja Matias Mäkynen.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkiselle (vas.) osoitetussa kysymyksessä udellaan muun muassa sitä, voisiko hallitus selvittää niin sanotun puoliväli-indeksin palauttamista työeläkkeisiin.

Mikäli taitetun indeksin sijaan työeläkkeet seuraisivat puoliväli-indeksiä, eläkkeiden taso seuraisi nykyistä enemmän palkkakehitystä. Tämä todennäköisesti johtaisi eläkkeiden nykyistä nopeampaan nousuun.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE