Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Lista: Hän on vaikutusvaltaisin suomalainen europarlamentaarikko

Euroopan parlamentin työtä ja äänestyksiä seuraava tunnettu verkkosivusto ja organisaatio Votewatch on valinnut vaikutusvaltaisimmat europarlamentaarikot. Listalla on 70 nimeä eli noin 10 prosenttia kaikista europarlamentaarikoista.

Rane Aunimo

Listan ykkösenä komeilee syyskuussa parlamentin italialainen puhemies Antonio Tajani, joka saa pisteitä etenkin johtamisesta. Toiselle sijalle yltää Euroopan kansanpuolueen ryhmän EPP:n saksalainen puheenjohtaja Manfred Weber. Jaetulla toisella sijalla on Euroopan parlamentin sosiaalidemokraattisen ryhmän S&D:n puheenjohtaja, italialainen Gianni Pittella.

70 vaikutusvaltaisimman mepin listalle nousee kolme suomalaista. Heistä korkeimmalla, sijalla 17, on vihreiden Heidi Hautala. Kokoomuksen Petri Sarvamaa on sijalla 36 ja kokoomuksen Sirpa Pietikäinen sijalla 62. Hautalaa ja Pietikäistä kiitellään etenkin raportoinnista ja Sarvamaata johtajuudesta.

Listaa on päivitetty syyskuussa 2017.

Euroopan parlamenttiin kuuluu 751 jäsentä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE