Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

Luuta lakaisi hallintoa – ”Tarvitsemme vahvan valtion, ja sellainen Ukrainasta tulee”

AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kertoi illan puheessaan, että maan hallinnon korkeiden virkamiesten vaihto oli tarpeen maan hallinnon vahvistamiseksi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

-  Sisäiset esteet, jotka haittaavat valtion toimintaa, poistetaan nyt ja tulevaisuudessa. — Tarvitsemme vahvan valtion, ja sellainen Ukrainasta tulee.

Presidentin mukaan henkilöstövaihdos auttaa sekä maan puolustusta että välien parantamista eurooppalaisiin instituutioihin. Zelenskyi ei puheessaan maininnut nimeltä ketään yksittäistä paikkansa menettänyttä hallinnon jäsentä.

Useita Ukrainan valtionhallintoon kuuluneita ihmisiä on eronnut johtotehtävistään korruptiosyytösten saattelemana, tiedotusvälineet kertoivat tiistaina. Kyse oli suurimmasta Ukrainan johtoa ravistelleesta henkilöstövaihdoksesta kohta vuoden kestäneen sodan aikana.

TEHTÄVÄNSÄ jättivät ainakin presidentti Zelenskyin kansliapäällikkö Kyrylo Tymoshenko, varapuolustusministeri Vjatsheslav Shapovalov ja Ukrainan varapääsyyttäjä Oleksi Symonenko. Erojen aallossa saivat lähteä myös viisi aluejohtajaa ja kolme muuta varaministeriä.

Asemansa nyt menettäneitä oli syytetty erilaisista väärinkäytöksistä. Varapuolustusministeri Shapovalov joutui lähtemään sen jälkeen, kun Kyiv Independentin mukaan ukrainalaislehti ZN.UA kertoi puolustusministeriön ostaneen armeijalle elintarvikkeita jopa kolminkertaisin hinnoin.

Ukraina on pitkään kärsinyt vakavista rakenteellisen korruption ongelmista. Korruption kitkeminen oli yksi Zelenskyin keskeisistä vaalilupauksista, ja siihen hallintoa ovat painostaneet myös Ukrainaa taloudellisesti ja sotilaallisesti tukevat länsivallat.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE