Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Maanteillä alkaa siirtyminen kesänopeuksiin – Väylävirastosta muistutus

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa Suomen maanteillä tänään. Kesänopeusrajoitukset tulevat voimaan porrastetusti etelästä lähtien.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Talven ja pimeän kauden ajaksi 80 kilometriin tunnissa lasketut nopeusrajoitukset palautetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoriteillä 100 kilometriin tunnissa pudotetut rajoitukset puolestaan palaavat 120 kilometriin tunnissa.

Ely-keskukset päättävät muutosten tarkemman ajankohdan paikallisten sää- ja keliolosuhteiden mukaan.

Kesänopeuksiin on mahdollista siirtyä tästä päivästä alkaen Uudenmaan, Kaakkois-Suomen, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ely-keskusten maanteillä sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Viikkoa myöhemmin eli keskiviikkona 10. huhtikuuta alkaen on puolestaan lupa aloittaa kesänopeuksiin siirtyminen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin ely-keskusten maanteillä sekä Pohjois-Savossa.

Koko maassa on määrä palata kesäkauden nopeusrajoituksiin viimeistään 28. huhtikuuta.

Tieturvallisuuden johtava asiantuntija Noora Airaksinen Väylävirastosta muistuttaa, että nopeusrajoitus on nimensä mukaisesti suurin sallittu ajonopeus, ei tavoitenopeus. Turvallinen ajaminen edellyttää usein alempia nopeuksia kuin liikennemerkki sallisi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE