Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Mäkisalo-Ropponen tukee Jari Lindströmiä ja Lex Taipaletta: ”Mutta ymmärtääkö Orpo?”

SDP:n kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen pitää positiivisena, että työministeri Jari Lindström (ps.) ajaa Lex Taipale II:sta, joka turvaisi yli 60-vuotiaille työttömille kunniallisen eläköitymisen.

Sen sijaan hän ihmettelee valtiovarainministeri Orpon kielteistä kantaa.

– Ymmärtääkö Orpo yli 60-vuotiaan pitkäaikaistyöttömän tilannetta? Vaikka ihminen ei lääketieteellisesti olisi työkyvytön, työmarkkinoiden näkökulmasta hän on sitä. Tähän toivottomaan tilanteeseen on inhimillinen ratkaisu ja se on Lex Taipale. Miksi Orpo jarruttaa, Mäkisalo-Ropponen kysyy.

Mäkisalo-Ropponen huomauttaa, että pitkäaikaistyöttömyyttä vastaan pitää tehdä kaikki voitava ja vaatii hallitukselta konkreettisia toimia budjettiriihessä.

– Lex Taipale on todistetusti toimiva keino. Se on myös inhimillinen ratkaisu, joka osoittaa, että ihmisiä ei jätetä heitteille. Siksi SDP on ehdottanut tätä ratkaisua jo pidemmän aikaa. On tärkeää, että työministeri Lindström on kuunnellut ja tukee ehdotusta. Hän saa asiassa täyden tukeni.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE