Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Malm: Hallitus patistaa töihin, joita ei ole

Jukka-Pekka Flander / SDP
SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm.

Työttömien työnhakijoiden määrä on kasvanut vuoden takaisesta 16 900 henkilöllä, työ- ja elinkeinoministeriö uutisoi tänään.

Demokraatti

Demokraatti

Avoimia työpaikkoja on puolestaan markkinoilla 109 300, mikä on yli 60 000 vähemmän kuin viime vuonna. SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm kiinnittää tiedotteessaan huomiota siihen, että samassa tilanteessa hallitus leikkaa työttömyysturvasta sekä muista ihmisten toimeentulolle keskeisistä sosiaalituista.

– Kyseessä on erittäin vaikea tilanne. Työt lähtevät monilta alta ja uusia työpaikkoja ei synny. Samalla maan hallitus se vaan haluaa leikata työttömiltä, Malm ihmettelee tiedotteessaan.

– Orpon hallituksen logiikka on, että sosiaaliturvaa leikkaamalla syntyy työllisyyttä. Minne? Mistä se työ tulee luokse, kun sosiaaliturvaa leikataan? Malm kysyy ja vastaa itse:

– Ei mistään. Hallitus haluaa leikata, jotta olisi pakko ottaa vastaan mitä tahansa työtä. Tämä synnyttää ”minijobeja”, joista maksetaan hyvin alhaista palkkaa. Hallitus ei tee elettäkään, näiden lieveilmiöiden kitkemiseksi, Malm sanoo.

Malm päättelee, että näillä toimilla harmaan talouden vahvistaminen näyttää olevan hallituksen tavoite.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE