Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Urheilu

Manse PP nousi mestariksi – ”On paljon helpotusta ja myös sellaista, mitä ei vielä ymmärrä”

LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN
Mansen pelaajat juhlivat voittoa.

Tamperelainen Manse PP on voittanut pesäpallon miesten Suomen mestaruuden. Manse PP kukisti kotikentällään ratkaisevassa viidennessä finaalissa Kouvolan Pallonlyöjät 1–0 (0–0, 3–0) ja otti seurahistoriansa ensimmäisen miesten SM-kullan voitoin 3–2.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Isäntäjoukkue nappasi tukevan otteen mestaruudesta heti toisen jakson alussa, kun jokerit Juha Niemi ja Lauri Kivinen kotiuttivat Timo Torpan ja Tuomas Jussilan Kaupin pesäpallostadionin kotipesään. Kolmannessa vuoroparissa Henri Puputti käytti ajolähdön hyväkseen ja vapautti Juuso Myllyniemen juoksuun.

Mansen pelinjohtajalle Matti Iivariselle mestaruus oli ensimmäinen mittavalla pelinjohtajauralla. Tamperelaisjoukkueen pudotuspelisyksy meinasi päättyä jo puolivälieriin Imatran Pallo-Veikkoja vastaan, mutta lopulta mestariryhmä eteni neljän joukkoon kolmella perättäisellä voitolla.

– On paljon helpotusta ja myös sellaista, mitä ei vielä ymmärrä. On ollut niin hankalaa välillä ja usko niin kovalla koetuksella. Tuntui välillä jo siltä, että kääntyykö tämä ollenkaan, Iivarinen sanoi Ruudun tv-haastattelussa.

Manse PP nousi miesten Superpesikseen kaudeksi 2020 ja nappasi kultamitalit toisella pääsarjakaudellaan. Täksi kaudeksi Manse kokosi todellisen tähtisikermän, kun muun muassa useita Suomen mestaruuksia kahmineet Jussila, Puputti ja lukkari Juha Puhtimäki saapuivat Tampereelle.

– Heti alusta pitäen pojat olivat juonessa mukana niin kuin minä odotinkin. Heille ei tarvinnut selitellä ihmeellisyyksiä, vaan he kyllä ymmärtävät, mitä se joukkuepeli tarkoittaa ja miten mestaruusteitä on kuljettu, Iivarinen jatkoi.

Edellisen kerran vuonna 1976 SM-kultaa juhlinut KPL joutui tyytymään himmeämpiin mitaleihin jo neljäntenä kautena peräkkäin. Joukkue oli hopealla myös kausina 2018 ja 2020 ja pronssilla vuonna 2019.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE