Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Marcelo Rebelo de Sousa saa jatkopestin – kansaa kehotettiin suuntaamaan uurnille tiukoista koronarajoituksista huolimatta

Lehtikuva

Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa valitaan toiselle kaudelle. Asia selviää medioiden ennusteista ja osittaisista tuloksista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Keskustaoikeistolainen Rebelo de Sousa oli saamassa 61,6 prosenttia äänistä, kun äänet oli laskettu lähes kaikista vaalipiireistä.

Vaaleissa toisiksi suosituin ehdokas on todennäköisesti sosialistien Ana Gomes. Hän on saamassa 12,2 prosenttia äänistä. Gomesista seuraavana kisassa on äärioikeistolainen Andre Ventura, joka on saamassa 11,9 prosenttia äänistä.

Kansaa kehotettiin suuntaamaan uurnille tiukoista koronarajoituksista huolimatta. Portugalissa on kymmenen päivän ajan ollut voimassa järjestyksessään toinen kansallinen koronasulku edelleen nousevien tartunta- ja kuolinlukujen vuoksi.

Pääkaupunki Lissabonissa jonotettiin äänestyspaikkojen ulkopuolella turvavälein. Äänestäjät päästettiin yksitellen sisätiloihin äänestämään.

–  Niille, jotka voivat ja haluavat äänestää, ylittäkää pelkonne, Rebelo de Sousa sanoi käytyään äänestämässä.

Sunnuntai-iltapäivästä 35,4 prosenttia äänioikeutetuista oli käynyt uurnilla, mikä on vain hieman vähemmän kuin viisi vuotta sitten järjestetyissä vaaleissa.

Presidentin asema on Portugalissa pitkälti seremoniallinen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Politiikka
23.2.2021
Eduskunnan turvallisuusjohtaja vuosi itse Sipilän tapausta koskevat turvakameranauhat medialle – pääsihteeri Paavola: ”Tämä on häneltä poikkeuksellinen päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE