Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Maria Ohisalo: ”Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen” – ei vahvistettua tietoa siitä, että Turkki olisi avannut rajojaan syyrialaisille pakolaisille

Lehtikuva / Martti Kainulainen

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan tällä hetkellä ei ole vahvistettu tietoa, että Turkki olisi avannut rajojaan päästämään läpi Eurooppaan pyrkiviä syyrialaisia pakolaisia. Turkista kuuluneet puheet rajojen avaamisesta eivät ole peräisin maan hallituksen jäseniltä, Ohisalo sanoi.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen. Viranomaiset Suomessa ja muualla EU:ssa seuraavat jatkuvasti miten tilanne elää, Ohisalo sanoi STT:lle.

Mistään viranomaislähteestä ei ole tällä hetkellä kantautunut tietoa, että tulijamäärät olisivat lähteneet nousuun tai että Turkki olisi erikseen ilmoittanut näiden rajojen avaamisesta.

Ohisalo huomauttaa, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Turkista kuuluu lausuntoja rajojen avaamisesta. Samankaltaisia on kuultu jo muutama kuukausi sitten.

Tällä haavaa ei Ohisalon mukaan ole näköpiirissä, että edessä olisi samankaltainen pakolaiskriisi kuin vuonna 2015. Sisäministeriö varautuu kuitenkin kaikenlaisiin skenaarioihin.

– Viranomaiset ovat käyneet läpi kertynyttä tietoa vuosilta 2015 ja 2016 ja analysoineet, miten voidaan toimia paremmin. Varautumissuunnitelmia on päivitetty ja toimintaa harjoiteltu.

Joissakin EU-maissa on alettu tehdä rajatarkastuksia Schengen-sisärajoilla. Suomen linja on, että tällaista pitäisi välttää, koska vapaa liikkuvuus on tärkeä asia sekä kansalaisille että yrityksille.

– Suomi on EU-puheenjohtajuuskaudella pitänyt esillä, että Schengen-sisärajojen tarkastukset pidettäisiin aika minimissä. Moni jäsenmaa on niitä tarkastuksia ottanut käyttöön ja sitten niistä on valitettavan usein tullut pysyvämpiä käytäntöjä, Ohisalo sanoi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE