Markkaselle 15 pistettä ja 8 levypalloa, mutta Chicagolle murskatappio

Kuva: Lehtikuva

Oklahoma City Thunderin takamies Russell Westbrook ylsi ennätykseen koripallon NBA:ssa, kun hänen joukkueensa murskasi vieraissa Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin 101–69.

Westbrookista tuli sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa ensimmäinen pelaaja, joka on kirjauttanut tripla-tuplan jokaista 29:ää NBA-seuraa vastaan.

Chicago-pelissä Westbrook saavutti kaksinumeroisen saldon kolmessa eri tilastokategoriassa tekemällä 12 pistettä, nappaamalla 13 levypalloa ja antamalla 13 koriin johtanutta syöttöä.

NBA:n viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Westbrook, 28, on varsinainen tripla-tuplien erikoismies: viime kaudella niitä kertyi hänelle ennätykselliset 42.

Eniten Chicagoa retuuttivat pisteiden valossa Oklahoman kesähankinnat Carmelo Anthony (21) ja Paul George (20).

Suomalaislaituri Markkanen pelasi tällä kertaa 27 minuuttia ja oli joukkueensa paras pistemies. Markkanen pussitti 15 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Markkanen tähtäsi sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan. Hänen pelitilanneheittojensa onnistumisprosentti oli 42,9.

Kokonaisuudessaan Chicagon heittopeli tökki kuitenkin pahasti Oklahoman tiukan puolustuksen keskellä, sillä joukkueen heittoprosentiksi jäi vaisu 28,2. Menetyksiäkin Chicagolle kertyi taas rutosti, peräti 19 kappaletta.

– Otimme ison askeleen väärään suuntaan. Emme taistelleet, ja kehonkielemme oli surkea, Chicagon päävalmentaja Fred Hoiberg harmitteli.

Chicago on voittanut viidestä ottelustaan yhden. Seuraavaksi joukkue pääsee Floridan lämpöön. Siellä vastustajana odottaa torstaina Miami Heat, jolla on kasassa tähän mennessä kaksi voittoa.

LA Clippers koki avaustappion

NBA:ssa ei ole enää yhtään tappiotonta joukkuetta, sillä Los Angeles Clippers joutui antautumaan kotonaan Detroit Pistonsille 87–95.

Mestarisuosikki Cleveland Cavaliersin alkukausi ei ole ollut puolestaan yhtä juhlaa. Nyt joukkue hävisi New Orleans Pelicansille vieraissa 101–123. Cleveland on hävinnyt kuudesta ottelustaan puolet.

Keskustelua aiheesta

Legendojen kamppailu päättyi suomalaisvoittoon: Janne Ahonen löi kirkkaasti Noriaki Kasain

Kuva: Lehtikuva

Janne Ahonen eteni Pyeongchangin talviolympialaisten suurmäen toiselle kierrokselle ainoana suomalaishyppääjänä. Ahonen venytti avauskierroksella 124,5 metriä, ja se riitti 30. sijaan. Hän pääsi viimeisenä miehenä toiselle kierrokselle.

– Ihan ok hyppy. Jostain oli lähdettävä liikkeelle, ja olen tyytyväinen, ettei tuon huonommin mennyt, Ahonen kertoi Ylen haastattelussa.

Toisella kierroksella Ahonen jäi 115,5 metriin.

Nelikymppisten taistelussa Ahonen, 40, oli kilpailun paras, koska Japanin Noriaki Kasai, 45, ei päässyt edes toiselle kierrokselle. Kahdeksansissa olympialaisissaan kilpaileva Kasai jäi suurmäen ainoassa kisahypyssään 121 metriin.

33:nneksi sijoittunut Kasai kukisti Suomen muut hyppääjät Andreas Alamommon, Antti Aallon ja Jarkko Määtän. Alamommo oli 34:s ja Aalto sekä Määttä jakoivat 37. sijan.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Hurja arvio: Tässä Suomen ainoa mahdollisuus huippusijoituksiin miesten viestissä – ”Porukka hajoaa täysin”

Kuva: Lehtikuva

Suomi lähtee sunnuntaiseen miesten 4×10 viestiin niin sanotusti kova pää edellä. Joukkueen tavoitteena on pysyä mahdollisimman pitkään kärkitaistelussa, joten hiihtojärjestys on Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen.

– Ainut mahdollisuus huippusijoituksiin on, että Rise (Hakola) pysyy mukana ja Iivo pystyy tekemään peliliikkeitä, joilla porukka hajoaa täysin.

– Kolmannella osuudella Matti ja muut pystyvät hiihtämään niin kovaa, ettei kärkipäässä ole enää joukkueita kolmea enempää, päävalmentaja Reijo Jylhä sanoi.

Hänen mukaansa Ruotsin ankkuri Calle Halfvarsson ja Norjan ankkuri Johannes Hösflot Kläbo eivät paljon piittaa siitä, kuka Suomella on ankkurina. On siinä sitten kuka tahansa.

Norja lähtee viestiin hiihtojärjestyksessä Didrik Tönseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger ja Kläbo.

Jylhän mukaan viestispekulaatiossa oli myös Anssi Pentsinen, mutta tämä koki perjantain vaisun hiihdon jälkeen, ettei pysty lupaamaan vahvaa viestiosuutta.

Viesti alkaa kahdella perinteisen hiihtotavan osuudella ja jatkuu vapaalla hiihtotavalla.

Viime vuonna Lahden MM-hiihdoissa Suomi oli miesten viestin viides. Sotshin 2014 olympiavoittoa puolustaa Ruotsi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Keskustelua aiheesta

Ei voi mitään: Maailmancupin johtajalle Kaisa Mäkäräiselle luu käteen olympialaisista

Kuva: Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut olympialaisten ampumahiihdon yhteislähdössä sijalle 10. Mäkäräinen selvitti 12,5 kilometrin kilpailun kahdella sakolla, jotka tulivat pystyammuntapaikoilta.

Kilpailun voitti Slovakian Anastasija Kuzmina ennen Valko-Venäjän Darja Domratshevaa ja Norjan Tiril Eckhoffia.

Yhteislähtö oli Pyeongchangin talvikisojen viimeinen naisten henkilökohtainen kilpailu ampumahiihdossa.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta

Roponen hyytyi matkalla: Suomi putosi mitalivauhdista naisten viestissä

Kuva: Lehtikuva

Aino-Kaisa Saarinen kamppaili naisten 4×5 kilometrin olympiaviestissä neljäntenä ensimmäiseen vaihtoon venäläisten OAR-joukkueen, Norjan ja Slovenian perässä. Ero kärkeen oli 19,9 sekuntia.

Mitalisuosikeista Ruotsi tuli vaihtoon viidentenä kuusi sekuntia Suomen perässä.

OAR jatkoi toisella osuudella kilpailun kärjessä, ja Charlotte Kalla nosti Ruotsin viidenneltä sijalta toiseksi. Kerttu Niskanen nousi Kallan vetoavun turvin kolmanneksi Norjan edelle.

OAR johtaa perinteisen hiihtotavan osuuksien jälkeen kilpailua 1,7 sekunnilla Ruotsiin ja 10,1 sekunnilla Suomeen. Suomen kolmatta osuutta hiihti Riitta-Liisa Roponen, joka jäi kärjelle pahasti.

Suomi tuli viimeiseen vaihtoon 40 sekuntia kärjestä.

Krista Pärmäkoski on joukkueen ankkuri.

AVAINSANAT

Keskustelua aiheesta