Urheilu

Markkaselle 15 pistettä ja 8 levypalloa, mutta Chicagolle murskatappio

Lehtikuva
Lehtikuva

Oklahoma City Thunderin takamies Russell Westbrook ylsi ennätykseen koripallon NBA:ssa, kun hänen joukkueensa murskasi vieraissa Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin 101–69.

Westbrookista tuli sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa ensimmäinen pelaaja, joka on kirjauttanut tripla-tuplan jokaista 29:ää NBA-seuraa vastaan.

Chicago-pelissä Westbrook saavutti kaksinumeroisen saldon kolmessa eri tilastokategoriassa tekemällä 12 pistettä, nappaamalla 13 levypalloa ja antamalla 13 koriin johtanutta syöttöä.

NBA:n viime kauden arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Westbrook, 28, on varsinainen tripla-tuplien erikoismies: viime kaudella niitä kertyi hänelle ennätykselliset 42.

Eniten Chicagoa retuuttivat pisteiden valossa Oklahoman kesähankinnat Carmelo Anthony (21) ja Paul George (20).

Suomalaislaituri Markkanen pelasi tällä kertaa 27 minuuttia ja oli joukkueensa paras pistemies. Markkanen pussitti 15 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Markkanen tähtäsi sisään kaikki kuusi vapaaheittoaan. Hänen pelitilanneheittojensa onnistumisprosentti oli 42,9.

Kokonaisuudessaan Chicagon heittopeli tökki kuitenkin pahasti Oklahoman tiukan puolustuksen keskellä, sillä joukkueen heittoprosentiksi jäi vaisu 28,2. Menetyksiäkin Chicagolle kertyi taas rutosti, peräti 19 kappaletta.

– Otimme ison askeleen väärään suuntaan. Emme taistelleet, ja kehonkielemme oli surkea, Chicagon päävalmentaja Fred Hoiberg harmitteli.

Chicago on voittanut viidestä ottelustaan yhden. Seuraavaksi joukkue pääsee Floridan lämpöön. Siellä vastustajana odottaa torstaina Miami Heat, jolla on kasassa tähän mennessä kaksi voittoa.

LA Clippers koki avaustappion

NBA:ssa ei ole enää yhtään tappiotonta joukkuetta, sillä Los Angeles Clippers joutui antautumaan kotonaan Detroit Pistonsille 87–95.

Mestarisuosikki Cleveland Cavaliersin alkukausi ei ole ollut puolestaan yhtä juhlaa. Nyt joukkue hävisi New Orleans Pelicansille vieraissa 101–123. Cleveland on hävinnyt kuudesta ottelustaan puolet.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat