Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kirjallisuus

Matias Riikoselle ja Mataralle Jarkko Laine -kirjallisuuspalkinto

LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tämän vuoden Jarkko Laine -kirjallisuuspalkinnon saaja on Matias Riikonen teoksellaan Matara. Teoksen kustantama, vuonna 2021 julkaistu Matara on ollut myös Finlandia- ja Runeberg-palkintoehdokkaana.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kustantajan verkkosivun mukaan Matara on kertomus pojista, jotka leikkivät kesäisin omia valtakuntiaan.

Palkintoraati kuvailee teoksen edustavan yhteiskunnallista romaania mutta tekevän sen omalakisesti. Lisäksi romaani on raadin mielestä luettavissa allegorisena eli vertauksellisena kuvana luokkayhteiskunnasta.

Kehuja saa myös teoksen kielellinen taitavuus, kuten sanavaraston monipuolisuus ja lauseiden rytmisyys.

-  Kielen materiaaliset ominaisuudet yhdistyvät Matarassa eettiseen ja yhteiskunnalliseen ulottuvuuteen ja mahdollistavat rikastetun ja syvällisen lukukokemuksen, raati perustelee valintaansa.

Jarkko Laine -palkinto myönnetään kolmen edellisen kalenterivuoden aikana julkaistulle kotimaiselle kaunokirjalliselle teokselle, ja siinä huomioidaan kaikki kaunokirjallisuuden lajit. Palkintosumma on 10  000 euroa, minkä lisäksi voittaja saa taiteilija Mika Linto-Vaaran veistämän Muovisen buddhan.

Kirjallisuuspalkintoa hallinnoi Jarkko Laineen seura, ja sitä rahoittavat Otavan Kirjasäätiö, Turun kaupunki, Turun yliopisto ja WSOY:n kirjallisuussäätiö. Vuoden 2026 palkinnosta alkaen rahoittajaksi tulee myös Suomen Kirjailijaliitto.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE