Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Matkustamiseen ja rajanylitykseen muutoksia tänään – tämä kaikki muuttuu

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Koronan hiljentämä Helsinki-Vantaan lentokenttä kansainvälisten lentojen puolella 14. kesäkuuta 2021 Vantaalla.

Työmatkaliikenne Suomeen muista EU- ja Schengen-maista sallitaan tästä päivästä alkaen. Päätös koskee kaikkia liikennemuotoja eli myös maa- ja meriliikennettä, kun aiemmin vastaava linjaus oli voimassa lentoliikenteessä.

Etenkin Viro ehti toivoa pitkään, että Suomi keventäisi rajoituksiaan. Viron pääministeri Kaja Kallas muun muassa vetosi Helsingin Sanomien vieraskynä-kirjoituksessaan suoraan pääministeri Sanna Mariniin (sd.), että yli neljä kuukautta erossa olleet virolaisperheet pääsisivät jälleen tapaamaan toisiaan.

Myös vapaa-ajan matkailua koskevat rajanylitysedellytykset muuttuvat. EU- ja Schengen-alueelta saapuva turisti voi päästä maahan, jos hänellä on todistus hyväksytystä koronarokotussarjasta tai sairastetusta koronataudista. Rokotussarja tulisi olla saatu vähintään kaksi viikkoa aiemmin. Tauti pitää olla sairastettu edellisen puolen vuoden aikana.

Tähän ryhmään rinnastuvat myös he, jotka ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet yhden rokoteannoksen vähintään viikkoa aiemmin.

Ulkoministeriö suosittelee edelleen noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustettaessa EU- ja Schengen alueelle ja välttämään matkustamista alueen ulkopuolella. Poikkeuksen muodostavat maat esimerkiksi Australia, Uusi-Seelanti ja Etelä-Korea, joiden osalta maahantulon rajoitukset on poistettu. Ministeriön mukaan Suomesta tulisi välttää kaikkea matkustamista Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan ja Intiaan.

Suomen kansalaisella ja Suomessa asuvalla on kuitenkin aina oikeus palata Suomeen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE