Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Urheilu

Matti Nykänen nousi otsikoihin Euroopassa: Suomi heräsi maanantaina shokkiin

Lehtikuva

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen kuolema on huomioitu laajalti myös maailmalla. Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan Suomi heräsi maanantaina shokkiin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Nykänen oli eittämättä yksi Suomen suurimmista urheilijoista, lehti kirjoitti.

Aftonbladet muistutti myös Nykäsen alkoholiongelmasta, ”joka alkoi jo hänen aktiiviuransa aikana ja paheni myöhemmin”. Lehti siteeraa Nykäsestä tehtyä elokuvaa, jossa ex-maajoukkuevalmentaja Matti Pulli muisteli, miten he löysivät aikoinaan Nykäsen ympäripäissään kello neljä yöllä Holmenkollenilla. Saman päivän kisaa siirrettiin huonon sään vuoksi kahdella tunnilla, ja Nykänen hyppäsi kymmenen metriä pidemmälle kuin muut.

– Niin ylivoimainen hän oli, Pulli sanoi.

”Helvetti ei voi olla pahempi paikka kuin minun elämäni”

Aftonbladet muistuttaa myös Nykäsen elämän synkistä vuosista. Norjalaiselle Dagbladet-lehdelle antamassaan haastattelussa Nykänen sanoi aikanaan, ”ettei helvetti voi olla pahempi paikka kuin minun elämäni”.

Expressen otsikoi juttunsa: Suomalaislegenda kuoli. Lehti listaa Nykäsen saavutukset ja muistuttaa niin ikään tämän alkoholinkäytöstä sekä vankilatuomioista.

Saksalaislehti Sternin mukaan Nykänen oli ”yksi parhaista koskaan eläneistä mäkihyppääjistä, joka dominoi lajia tavalla, johon ei kukaan ennen häntä ollut pystynyt”.

Saksalaisen uutistoimisto DPA:n uutista Nykäsen kuolemasta on julkaistu laajalti saksalaisissa ja itävaltalaisissa lehdissä, muun muassa Osnabrücker Zeitungissa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE