Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Ulkomaat

McCarthy pyritään poistamaan puhemiehen paikalta

AFP / LEHTIKUVA / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS
Kevin McCarthy.

Yhdysvalloissa äärilaidan republikaaniedustaja Matt Gaetz on tehnyt maanantaina esityksen puoluetoverinsa Kevin McCarthyn poistamiseksi edustajainhuoneen puhemiehen paikalta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Gaetz on johtohahmoja republikaanien laitaoikeistoblokissa, joka pyrki viime viikolla saamaan läpi uusia leikkauskohteita vastineeksi liittovaltion hallinnon sulun estäneen lakipaketin läpimenolle. McCarthy sai republikaanien radikaalisiiven vihat niskaansa, kun hän ajoi lakipaketin läpi demokraattien tuella.

Vielä ei ole tiedossa, milloin Gaetzin esityksestä äänestetään. Esityksen läpimenoon tarvitaan edustajainhuoneessa yksinkertainen enemmistö.

Floridan osavaltiota edustava Gaetz on jo aiemmin kertonut uskovansa, että hän saa tarpeeksi tukea McCarthyn savustamiseksi pois paikaltaan.

- Ainoa tapa, jolla McCarthy on ensi viikon päätteeksi edustajainhuoneen puhemies, on demokraattien tuki, Gaez kertoi sunnuntaina uutiskanava CNN:lle.

Republikaaneilla on niukka 221-212-enemmistö edustajainhuoneessa, joten republikaanien äärilaita ei tarvitse montakaan ääntä puhemiehen kaatamiseen, mikäli demokraatit äänestävät McCarthya vastaan.

Tammikuussa puhemieheksi valittu McCarthy joutui valintansa yhteydessä tekemään myönnytyksiä puolueensa äärilaidalle. Yksi myönnytyksistä oli juuri sääntömuutos, jonka mukaan kuka tahansa edustajainhuoneesta voi esittää äänestystä puhemiehen poistamiseksi paikaltaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE