Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Uutiset

“Meidän tulee turvata kaikille lapsille tasapainoinen tulevaisuus” – raumalainen Juha Viitala vaatii muun muassa reiluja pelisääntöjä työelämään

Irene Viitala

Juha Viitala on 46-vuotias metsäteollisuudessa toimiva työsuojeluvaltuutettu Raumalta. Edunvalvonta eri muodoissaan on Viitalalle tärkeää ja hän asettuukin mielellään heikomman puolelle, kun olosuhteet niin vaativat.

Pertti Rajala

Demokraatti / Satakunta

– Tarvitsemme pitkäjänteistä elinvoima- ja työmarkkinapolitiikkaa paremman huomisen turvaamiseksi. Hyvän työelämän perusta on turvallinen työympäristö sekä yhdessä sovitut reilut yleissitovat työehtosopimukset palkansaajille, SDP:n kansanedustajaehdokas Juha Viitala toteaa.

Kunnallisissa luottamustoimissa Viitala on toiminut vuodesta 2017, kun hän tuli valituksi Rauman kaupunginvaltuustoon ja sen jälkeen luottamustoimia on ollut niin Rauman kaupungin sote-valiokunnassa kuin Satakunnan sairaanhoitopiirin valtuustossa ja hallituksessakin.

Sairauskassojen maailma ja hyvinvoinnin edistäminen on tullut tutuksi raumalaisen Sairauskassa Sampaksen sekä sairauskassojen edunvalvontajärjestön Vakuutuskassat ry:n puheenjohtajana.

– Hyvinvoinnin edistäminen motivoi ja antaa itselleni virtaa jaksamaan työssäni ajoittain raskaidenkin asioiden parissa. Pyrin tekemään perusteltuja päätöksiä. Sellaisia, joilla edistetään Satakunnan ja Suomen tulevaisuutta kestävällä tavalla, Viitala vakuuttaa.

Laadukas oppimisympäristö opiskelijoille sekä reilut pelisäännöt työelämään.

JUHA VIITALA on luonut hyvillä verkostoitumistaidoillaan laajat kontaktit eri toimijoihin, ja verkostot varmasti laajenevat edelleen tuoreena SDP Satakunnan piirihallituksen II varapuheenjohtajana. Hän on toiminut pitkään myös Paperiliiton aktiivina Rauman osasto 42:n hallituksessa.

SDP:n vahva teema – koulutukseen panostaminen – näkyy myös Viitalan omassa toiminnassa, sillä työnsä ohessa hän on opiskellut muun muassa johtamisen erikoisammattitutkinnon sekä turvallisuustekniikan perusopinnot yliopistossa. Juha Viitala on monipuolisella kokemuksellaan oppinut arvioimaan vaikeitakin asioita monelta eri kantilta ja omaksunut ratkaisuhakuisen tavan viedä asioita eteenpäin.

– Meidän tulee turvata kaikille lapsille tasapainoinen tulevaisuus varmistamalla laadukas oppimisympäristö opiskelijoille sekä reilut pelisäännöt työelämään. Näin voimme huolehtia ikääntyvän väestön tarpeista myös tulevaisuudessa, Viitala painottaa.

Työasioiden ja luottamustoimien lisäksi Juha Viitala viettää aktiivista elämää vapaa-ajallakin mm. matkustellen ja luonnossa liikkuen. Tämän hetken suosikkikohteet löytyvät Suomen Lapista, josta hänet voi perheineen bongata joko patikoiden tai maastopyörällä liikkuen selässään repullinen valokuvauskalustoa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE