Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

”Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa” – MaRa kantelee oikeuskanslerille

iStock

Keski-Pohjanmaa palaa ravintolarajoitusten piiriin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valtioneuvosto päätti asetuksella tänään, että epidemiatilanteessa tapahtuneiden muutosten vuoksi Keski-Pohjanmaalla otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoitukset ravintoloille. Muutos tulee voimaan perjantaina.

Matkailu- ja ravintolapalveluiden etujärjestö MaRa pitää Keski-Pohjanmaan aseman muutosta lainvastaisena ja aikoo kannella päätöksestä oikeuskanslerille.

Kantelun perusteena on se, että rajoitukset eivät ole MaRan mukaan välttämättömiä ja oikeasuhtaisia, kuten tartuntatautilaki edellyttää.

– Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä kantelu oikeuskanslerille, jotta saamme hänen näkemyksensä siitä, mikä on lain mukaista ja mikä ei, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo tiedotteessa.

MaRan mukaan Suomessa on niin paljon koronarokotteita, että tavoitellun 80 prosentin rokotekattavuuden saavuttaminen on kiinni vain rokotusjärjestelmän tehokkuudesta ja rokotevastaisuudesta. Etujärjestön mukaan ravintolayrittäjiä ja heidän työntekijöitään ei voida rangaista rokotusjärjestelmän heikkouksista ja rokotevastaisten aiheuttamasta sairaanhoidon kuormittumisesta.

MaRa niin ikään korostaa, että ravintola-ala on ainoa toimiala, jolla on voimassa ankarat rajoitukset.

Leviämisvaiheen rajoitukset määräävät, että ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu kello 07-24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05-01. Rajoituksen piirissä olivat jo ennestään Varsinais-Suomen, Satakunnan, Päijät-Hämeen ja Pohjanmaan maakunnat sekä Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE