Politiikka

Meppi: Tämä on ihmiskunnan kohtalonkysymys — ”Jos Putin ja Trump löytävät toisensa…”

Getty Images
Getty Images
Getty Images

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaaren mukaan EU:n yhtenäisyys on nyt äärimmäisen tärkeää, kun USA:n vaalien jälkeen purjehditaan tuntemattomilla vesillä. Edessä on monessa suhteessa vaarallinen aika, jos jäsenmaat alkavat vetää eri suuntaan, hän sanoo.

— Jos Venäjän ja USA:n välit huononevat, Eurooppa joutuu hankalaan väliin. Jos Putin ja Trump löytävät toisensa, edessä on epävarmuuden aika. Euroopassa on sekä sisäisiä että ulkoisia uhkia.

Jaakonsaaren mielestä ihmiskunnan kohtalonkysymys on päästä irti kiihtyvästä asevarustelusta. Euroopan unioni on edelleen rauhanprojekti, jonka ydin on diplomatia ja dialogi sekä kriisinhallinta.

— EU:n voima on pehmeä valta ja Nato on tärkeä Euroopan puolustuksen kulmakivi. USA:n presidentinvaalien jälkeen USA:n ja Naton tulevaisuus arvioidaan uudelleen. Eurooppalaisten johtajien on syytä tukea Naton vahvistumista.

— On selvää, että eurooppalaista puolustusyhteistyötä on tiivistettävä ja standardeja hiottava yhteen, mutta puheet Euroopan armeijasta johtavat harhaan.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat