Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Meripolitiikan toimenpideohjelma lausuntokierrokselle – Salonen: ”Nyt on oikea aika varmistaa riittävä osaaminen ja ammattitaito tulevaisuudessa”

Jukka-Pekka Flander
Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.).

Suomen meripolitiikan toimenpideohjelma lähetettiin laajalle lausuntokierrokselle. Kansanedustaja Kristiina Salonen (sd.) pitää merkittävänä, että hallitus tunnistaa tällä tavalla meripolitiikan aseman Suomen vahvuusalueena.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Suomella on korkeatasoisen meriosaamisen ja menestyvän meriklusterin ansiosta potentiaalia jopa maailman johtavaksi meriklusteriksi, kun globaalit markkinat kasvavat lähivuosikymmeninä. Meriklusteri työllistää yli 50 000 henkilöä ympäri Suomen ja sen liikevaihto on yli 14 miljardia euroa eli voidaan puhua Suomen talouden yhdestä kivijalasta. Nyt on oikea aika varmistaa riittävä osaaminen ja ammattitaito tulevaisuudessa, mikä on kirjattu myös hallitusohjelman tavoitteeksi, Salonen toteaa tiedotteessaan.

Meriklusterin ja merellisen tuotannon lisäksi toimenpideohjelmassa keskeisessä roolissa on merten suojelu. Salonen toteaa, että Suomella on paljon annettavaa merten suojelun ja kestävän käytön yhteensovittamisessa.

– Suomen meriklusterille vastuullisuus on jo nyt toimintatapa ja kilpailuetu. Suomalaiset varustamot ovat jo vuosia kehittäneet eturintamassa meriteollisuuden innovaatioita ja meiltä löytyy turvallinen ja ympäristövastuullinen logistiikka. Suomella on siis kaikki potentiaali olla globaali vaikuttaja siinä, että meriluonnonvarojen käyttö on kestävää ja meriympäristön tila hyvä, Salonen sanoo.

Toimenpideohjelman lausuntoaika kestää 16.8.2021 saakka. Valmis ohjelma julkaistaan syksyllä 2021.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE