Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Metsä Groupin Joutsenon tehdas käynnistää taas tuotantonsa

LEHTIKUVA / EELIS BERGLUND

Metsä Group käynnistää uudelleen tuotannon Joutsenon sellutehtaalla.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Tehtaan tuotanto ajettiin alas maaliskuun puolivälissä, kun Suomessa alkoi laajoja poliittisia lakkoja hallituksen työelämäsuunnitelmia vastaan.

Ylösajo alkoi osastoittain tänään, ja kotimaisille asiakkaille toimitettava tuotanto käynnistyy arvion mukaan loppuviikon aikana.

Tehtaanjohtaja Olli Kokki kertoi STT:lle sähköpostitse, että tehtaalle on saatu kuljetettua puuta rekoilla. Tehtaan tuotanto käynnistetään, jotta sellua saadaan toimitettua kotimaan asiakkaille. Lakon kestäessä Joutsenon tehtaalla on tehty huolto- ja kunnossapitotöitä.

Puunkuljetukset rautateitse ovat pysähdyksissä. Palkansaajien keskusjärjestö SAK:hon kuuluvan Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n lakko on pysäyttänyt rautateiden tavaraliikenteen ja lukuisten satamien toiminnan.

Metsä Group ajoi viime kuussa alas tuotannon myös muun muassa Kemin sellu- ja kartonkitehtaalla sekä Kaskisen kemihierretehtaalla.

Uutista päivitetty klo 17.06

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE