Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Mika Kari: Ei voi olla niin, että kansalaiset joutuvat rajoittamaan omaa liikkumistaan susien pelossa

LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

SDP:n kansanedustaja Mika Kari pitää perusteltuina vaatimuksia suden kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamisesta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kari korostaa tiedotteessaan, että yhteiskunnan tulee lainsäädännön avulla varmistaa kansalaisten turvallisuuden toteutuminen. Erityisesti harvaan asutuilla alueilla paheneva susiongelma on osoitus siitä, että kansalaisten turvallisuuden takaamisessa ei ole nykylainsäädännön puitteissa tyydyttävästi onnistuttu.

”Kannanhoidollisen metsästyksen mahdollistamalla pystytään puuttumaan suden aiheuttamiin uhkiin ja varatilanteisiin, jotka koettelevat monien kansalaisten turvallisuutta ja toimeentuloa. Tätä asiaa ei voida linjata vain ympäristö- ja luontonäkökulmasta, vaan myös turvallisuuteen liittyvät huolet on otettava vakavasti. Suden suojelun ei tule tapahtua ihmisten turvallisuuden kustannuksella.”

Kari muistuttaa, että susiongelma ei ole vain harvaan asuttujen alueiden ongelma. Myös yhä lähempänä kaupunkeja esimerkiksi kotieläimet ovat vaarassa päätyä suden uhreiksi. Karin mielestä ei voi olla niin, että kansalaiset joutuvat rajoittamaan omaa liikkumistaan esimerkiksi lähiluonnossa vaaraa aiheuttavien susien pelossa.

”Eduskunnassa käytiin kuluvalla viikolla lähetekeskustelua kansalaisaloitteesta, jossa esitetään suden kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista ja susivahinkojen tehokkaampaa estämistä. Kansalaisaloitteen huoleen on tärkeää tarttua ja viedä asiaa eteenpäin kaikella vakavuudella. Oli rohkaisevaa huomata, että aloite sai eduskuntakeskustelussa vahvaa tukea yli nykyisen hallitus-oppositio-jakolinjan.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE