Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Mika Niikko kommentoi Pekka Haavisto -tapausta: ”Valiokunta on jätetty tiedottamatta, että mihin toimiin ministeri on ryhtymässä ja ryhtyi”

Lehtikuva

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) avasi eilen illalla hallituksen toimia al-Holin leirillä olevien suomalaisten auttamiseksi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Helsingissä pitämässään tiedotustilaisuudessa Haavisto kiisti Ilta-Sanomien väitteen, jonka mukaan hän olisi vaatinut virkamiestä tuomaan leiriltä Suomeen konsulilain vastaisesti pelkät suomalaislapset.

– Sellaista ohjetta määräystä tai neuvoa, jossa vain lapset tuotaisiin al-Holin leiriltä ei ole ministeri antanut tai voinut antaa.

– Tämä ei pidä paikkaansa, Haavisto totesi tiedotustilaisuudessa.

Lue lisää: Ulkoministeri Haavisto kieltää antaneensa määräyksen pelkkien lasten tuomisesta al-Holin leiriltä

Ulkoasiainvaliokunta kuulee tiistaina Haavistoa Isis-lasten palauttamissuunnitelmasta Suomeen.

Valiokunnan puheenjohtaja Mika Niikko sanoo, ettei ministerin selvitys täysin tyydyttänyt.

– Siltä osin ei tyydyttänyt, koska ministeriltä ei tullut vastausta siltä osin, että hän olisi myöntänyt sen, että valiokunta on jätetty tiedottamatta, että mihin toimiin ministeri on ryhtymässä ja ryhtyi. Nimittäin 16.10. ministeri oli kuultavana valiokunnassa ja tällöin hän kertoi, että mihinkään aktiivisiin toimenpiteisiin ei olla ryhtymässä vaan mikäli al-Holin leirillä olevat äidit ja lapset pääsevät omatoimisesti konsulipalvelujen ääreen, me joudumme heidät lain mukaan auttamaan Suomeen. Ja 10.10. kun tuli oikeuskanslerin lausunto, hän siitä jo kaksi viikkoa eteenpäin oli nimennyt uuden henkilön toteuttamaan tätä tehtävää ja yksi henkilö, Pasi Tuominen oli laitettu syrjään. Oli nimetty yksi henkilö ja lähetetty Syyriaan valmistelemaan tätä tehtävää ja se operaatio on olemassa.

Niikko olisi kaivannut parempaa tiedonkulkua valiokuntaan.

– Asia varmasti keskustellaan ryhmässämme, koska ryhmä on osoittanut vankasti tyytymättömyyttä minulle siitä, että nämä asiat olis pitänyt käydä avoimesti läpi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
17.9.2020
Työtöntä kannattaakin auttaa eikä rangaista – uusi malli ei ota heiltä, joilla ei ole otettavaa
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE