Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Mika Salmisen puheista kohu – HS:n saama lausunto vahvistaa, että THL suositteli liikkumisrajoituksia vahvasti

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen pudotti uutispommin perustuslakivaliokunnan kokouksessa maaliskuun lopussa, STT uutisoi tänään.

Salminen kertoi kysyttäessä, että hallituksen esittämien liikkumisrajoitusten sijaan riittävä vaikutus saataisiin myös oleellisimpien tartuntariskien rajoittamisella, esimerkiksi yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoituksilla ja palveluita sulkemalla. Salminen vahvistaa sanomansa STT:lle.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) oli muutamaa päivää aiemmin kertonut eduskunnassa lähetekeskustelussa jälleen kerran, että THL on arvioinut liikkumisrajoitusten olevan välttämättömiä epidemian hallitsemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Helsingin Sanomat kertoo nyt saaneensa käsiinsä THL:n lausunnon. Lausunto vahvistaa, että THL suositteli niitä vahvasti.

”Säädöksillä tulee ottaa käyttöön Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirien alueen keskuskuntaa tai -kuntia ympäröivällä luonnollisella asiointi- ja työssäkäyntialueella sellaiset liikkumisen rajoitukset, jotka rajoittavat ihmisten liikkumista oman kotinsa ulkopuolelle sisätiloissa vain välttämättömiä tarpeita varten tapahtuvaan, sekä ulkotiloissa väljissä oloissa tapahtuvaan ja vain oman lähipiirin kanssa toteutettavaan ulkoiluun ja kuntoliikuntaan. Rajoituksen olisi syytä olla voimassa ainakin kolmen viikon ajan.”

Perustuslakivaliokunnalle antamassaan kirjallisessa lausunnossa THL yhtyi hallituksen esityksen perusteluissa käsiteltyihin syihin siitä, miksi muut mahdolliset yksittäiset ja kohdennetut toimet eivät enää nykytilanteessa voi korvata hallituksen esityksessä kuvattuja rajoituksia.

Myös vasemmistoliiton  eduskuntaryhmän puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kommentoi aihetta tänään Twitterissä.

”Kysyin neuvotteluissa uudestaan ja uudestaan THL:n Salmisella, eikö pitäisi tehdä pistemäisiä rajoituksia. Hän vastasi, ettei niille voi laskea vaikutuksia ja ovat riittämättömiä. Tässä yritetään pelata Pekka-korttia Sanna Marinille jälkikäteen.”

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE