Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Sanna Marin: ”Me tulemme nämä päätökset tekemään pala palalta, askel askeleelta ja tulemme saavuttamaan tavoitteen”

Hallitus on päättänyt budjettiriihessä uusista työllisyystoimista. Tehdyillä työllisyystoimilla tavoitellaan 31 000-36 000:ta lisätyöllistä viimeistään vuosikymmenen loppuun. Hallituksen kokonaistavoite on 80 000 työllistä aiemman 60 000 työllisen sijaan.

Rane Aunimo

Demokraatti

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.) selvitti tiedotustilaisuudessa, miksi aikahaarukka on niin pitkä.

– Osa näistä toimista, kuten pohjoismainen malli työvoimapalveluissa vaikuttaa varmasti huomattavasti nopeammin eli tältä osin eivät kaikki työpaikat synny vasta vuosien kuluttua tai työllisyystavoitteen täyttyminen vaan osa hyvinkin nopeasti, vaikkapa tuo varhaiskasvatusmaksujen alennuspäätös toisena esimerkkinä mainittakoon.

Saarikon mukaan hallitus on sitoutunut siihen, että nyt tehdyt päätökset ovat vasta alkua ja kokonaistavoite on 80 000.

– Mitä nopeammin sen parempi. Kyllä tavoitteemme on kunnianhimoinen jo kohti ensi kevään kehysriihtä ja juuri sen takia näitä monia prosesseja vaikkapa juuri työttömyysturvaan tai osatyökykyisiin laitetaan nyt liikkeelle.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) täydensi Saarikkoa sanomalla, että päätösten joukossa on myös rakenteellisia uudistuksia, jotka vaikuttavat positiivisesti myös paljon pidemmällä aikavälillä.

– Esimerkkinä vaikka oppivelvollisuuden kokonaisuus, jolla tällä vuosikymmenellä arvioidaan 600 työllisen lisäys, mutta pitkällä aikavälillä jopa 15 000 työllisen lisäys.

Marin korosti vielä myöhemmin, että hallitus tekee jatkossa lisää päätöksiä työllisyyden edistämiseksi.

– Me tulemme tekemään niin kehysriihessä kuin sen jälkeen päätöksiä, joilla vahvistetaan Suomen työllisyyttä 80 000 hengen edestä eli tämä työ on alussa, se on aloitettu ja näitä päätöksiä on jo tehty ja nyt niitä tehtiin lisää budjettiriihessä.

Marin sanoi, että päätöksiä ei ole lykätty, mutta nyt eletään keskellä vakavaa kriisiä.

– Tämän vuoden puolella iso osa hallituksen toimista ja päätöksistä on kohdistunut akuuttiin kriisinhoitoon. Monet valmisteluprosessit ovat olleet käynnissä, mutta osan osalta myös aikatauu on venynyt ihan vain sen vuoksi, että esimerkiksi TEM:ssä on valmisteltu koronan akuutin kriisinhoitoon liittyviä lakeja ja toimia. Me olemme edelleen vakavassa kriisissä ja osana tätä kokonaisuutta me teemme päätöksi, mutta hallitus on sitoutunut työllisyystavoitteeseen 80 000 osalta ja me tulemme nämä päätökset tekemään pala palalta, askel askeleelta ja tulemme saavuttamaan tavoitteen.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE