Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

Miljonääri sai murhatuomion, on epäilty myös vaimon surmaamisesta

LEHTIKUVA / AFP Alex Gallardo

Yhdysvalloissa miljonääri Robert Durst todettiin perjantaina syylliseksi yli 20 vuoden takaiseen murhaan, kertovat yhdysvaltalaismediat.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Valamiehistön mukaan 78-vuotias Durst murhasi läheisen ystävänsä Susan Bermanin vuonna 2000.

Durstia on epäilty myös vuonna 1982 kadonneen vaimonsa surmaamisesta, mistä hän ei kuitenkaan ole koskaan saanut syytettä.

Valamiehistö katsoi Durstin tappaneen ystävänsä, sillä hän oli pelännyt tämän paljastavan tietojaan vaimon kuolemasta.

Durstia odottaa elinkautinen vankeustuomio.

Susan Berman löydettiin ammuttuna kotoaan Los Angelesissa jouluaattona 2000. Hänen oli ollut määrä puhua tutkijoille Durstin vaimon katoamisesta vain tunteja myöhemmin.

Lähes 20 vuoden ajan Durst kielsi olleensa kaupungissa ystävänsä kuoleman aikaan. Hän myös kielsi lähettäneensä poliisille nimettömän viestin, jossa viitattiin ruumiiseen Bermanin kotona.

Ennen oikeudenkäynnin alkua Durstin asianajajat kuitenkin myönsivät päämiehensä kirjoittaneen kyseisen viestin sekä löytäneen Bermanin ammuttuna tämän kotoa.

Syyttäjän mukaan Bermanin kuolemalla oli yhteys Durstin ensimmäisen vaimon katoamiseen sekä Durstin naapurin surmaamiseen vuonna 2003.

Vaimoa ei ole koskaan löydetty.

Durst on myöntänyt ampuneensa ja paloitelleensa naapurinsa, mutta välttyi rangaistukselta vedottuaan itsepuolustukseen. Teko tapahtui Texasissa, jossa Durst piilotteli tuolloin viranomaisilta.

Vaimonsa katoamisesta Durst ei ole koskaan saanut syytettä. Durstista kertovassa HBO:n The Jinx -dokumentissa mies myönsi, että avioliitossa oli ollut riitelyä ja väkivaltaa. Vaimoa ei ole koskaan löydetty.

Kun Durstia haastateltiin HBO:n dokumenttiin vuonna 2015, hän vaikutti lipsauttavan nauhalle tunnustuksen surmista.

Dokumentin tekijöiden kerrottiin huomanneen kuvausmateriaalin joukossa nauhan, jolla Durst kuuluu sanovan: ”Mitä hittoako tein? Tapoin heidät kaikki, tietenkin.” Mies oli tuolloin piipahtamassa wc:ssä eikä ilmeisesti ymmärtänyt kantamansa langattoman mikrofonin yhä nauhoittavan.

New York Timesin mukaan lauseet oli kuitenkin yhdistetty leikkausvaiheessa eikä Durst ollut todellisuudessa sanonut niitä peräkkäin.

Uutista päivitetty

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE