Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Uutiset

Ministeri Krista Kiuru – Suuri savotta on myös koronan johdosta syntyneen hoito- ja palveluvelan purkaminen

Lehtikuva

Satakunnan sosialidemokraatit kokoontuivat lauantaina 10.4.2021 virtuaaliseen kevätpiirikokoukseen. Poliittisen tilannekatsauksen kokousväelle piti videoyhteydellä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Pertti Rajala

Demokraatti / Satakunta

–Hallitus on sitoutunut korvaamaan kunnille ja sairaanhoitopiireille koronaan liittyvät kustannukset täysimääräisesti. Se ei kuitenkaan riitä, että pidämme vaan huolta kunnista. Myös ihmisten hyvinvointiin pitää panostaa. Suuri savotta on myös koronan johdosta syntyneen hoito- ja palveluvelan purkaminen, ministeri Kiuru kertoi kokousväelle.

”Vaikka tilanne näyttää huolestuttavalta, poikkeustila ei kestä ikuisesti”

Ennen jälleenrakentamista meillä on myös korona voitettavana. Valtakunnan tasolla järeimmät keinot on otettu käyttöön valmiuslain muodossa. Rajoitustoimet vaikuttavat ihmisten elämään, ja varmasti väsyttävät meistä jokaista.

–Olen myös itse saanut osani rajoituksiin liittyvästä kritiikistä. Toivon, että kaikki kuitenkin ymmärtävät, että rajoitustoimet on tehty siksi, että voimme suojella ihmisten terveyttä ja elämää. Vaikka tilanne näyttää nyt huolestuttavalta, poikkeustila ei kestä ikuisesti. Rajoitusten avulla pääsemme vaikeimman yli, ja rakennamme tietä takaisin normaaliin arkeen. Osaltaan tästä kertoo myös perjantaina julkaistu luonnos hallituksen maltillisesta exit -strategiasta, Kiuru kertoi.

”Jälleenrakentamisessa on puututtava hoito- ja palveluvelkaan”

 

Suomen rokotekattavuus kasvaa joka päivä. Suomi on tällä hetkellä rokotuksissa Euroopan kolmanneksi paras maa. Viime kevään esimerkki osoitti, että kesän lähestyessä kausivaihtelu laskee tartuntamääriä.

–Hallituksen tavoitteena purkaa hoito-, kuntoutus- ja palveluvelkaa koronaepidemian jäljiltä edistämällä hoitotakuun toteutumista ja palveluvelan purkamista, vahvistamalla monialaisia matalan kynnyksen palveluja, ennaltaehkäisyä ja ongelmien varhaista tunnistamista, Kiuru toi esiin.

”Piirin toiminta muuttui kokoontumisrajoituksin ja etäyhteyksin pidettäväksi”

Kuluneena toimintavuotena piirin keskeisiä tehtäviä oli valmistautuminen SDP:n 46. puoluekokoukseen 22.-24.8.2020 Tampereella sekä vuoden 2021 kuntavaaleihin.

–Alkuvuodesta iskenyt koronavirus muutti oleellisesti niin maailmaa, Suomea kuin järjestötoimintaa. Kevään aikana toiminta muuttui etäyhteyksin tai kokoontumisrajoituksin pidettäväksi. Esimerkiksi piirin kevätpiirikokous pidettiin ensimmäistä kertaa sähköpostikokouksena, toimintakertomuksessa todetaan.

Yhdistysten puheenjohtajille järjestettiin yhdessä piirihallituksen kanssa neljä aamukoulutapaamista ajankohtaisista asioista.  Piirin vapputerveiset välitti puheenjohtaja Harri Lehtonen ja nuorisopiirin Neea Kähkönen Facebook sivujen kautta. Kansanvallanjuhla pidettiin virtuaalisesti 17.7.2020. Tervehdyksen esitti europarlamentaarikko Eero Heinäluoma.

Puoluekokousryhmän puheenjohtajana toimi Rainer Lehti Raumalta ja sihteereinä Tuomas Koivisto Porista ja Jukka Pirttinen piiritoimistolta. Pitkästä aikaa piiri sai puoluekokouksen valiokunnan puheenjohtajuuden. Ilmasto-, ympäristö-, asunto-, energia ja kuluttajavaliokuntaa johti Aila Hänninen Huittisista. Puolueen kunniajäseniksi kutsuttiin Satakunnasta Veikko Nurmi Eurasta ja Matti Vannekari Ulvilasta. Puoluehallituksen jäseneksi valittiin piirin puheenjohtaja Harri Lehtonen.

 

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE