Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Mitä merkitsee Kim Jong-unin ratsastaminen valkoisella hevosella pyhällä vuorella?

Lehtikuva

Pohjois-Korean media julkaisi keskiviikkona kuvia, joissa maan johtaja Kim Jong-un ratsastaa valkoisella hevosella pohjoiskorealaisille pyhällä Paektu-vuorella. Asiantuntijoiden mukaan ratsastusreissu saattaa ennakoida tärkeää poliittista ilmoitusta Kimiltä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kim kävi vuorella esimerkiksi loppuvuodesta 2017, ennen Pohjois-Korean ja sen arkkivihollisen Yhdysvaltojen yllättävää lähentymistä ja ilmoitusta ensimmäisestä tapaamisesta presidentti Donald Trumpin kanssa. Toisaalta Kim kuvattiin vuorella ratsastamassa myös lokakuussa, eikä retkeä seurannut ilmoituksia tai julistuksia.

Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean neuvottelut Pohjois-Korean ydinohjelmasta ovat jumiutuneet, ja Pohjois-Korea on vaatinut Yhdysvalloilta uusia avauksia vuoden loppuun mennessä.

– Se, minkälaisen joululahjan Yhdysvallat saa, riippuu täysin Yhdysvaltojen päätöksestä, Pohjois-Korean apulaisulkoministeri Ri Thae-song sanoi aiemmin tällä viikolla.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Rane Aunimo

Päätoimittajalta
25.6.2020
Tapaus Mäenpää: Puheet on nyt pidetty, on aika painaa nappia – historia kyllä muistaa, kuinka kansanedustajat perjantaina äänestävät
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE