Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Mielipiteet

Mitä sinulle kuuluu?

Syksyyn osuu monta tärkeää päivää, joiden huomio jää edelleen valitettavan vähälle. Haluan nostaa tässä kolumnissani muutaman itselleni tärkeän päivän.

Joanna Silver

SDP:n kaupunginvaltuutettu, Seinäjoki

Maailman itsemurhien ehkäisypäivää vietetään vuosittain 10.9. Päivän tavoitteena on lisätä avointa keskustelua itsemurhista ja niiden ennaltaehkäisystä. Itselleni päivän tärkeimmät tavoitteet ovat vähentää itsemurhiin liittyvää leimaantumista ja se, että apua on saatavissa. Itsemurha vaikuttaa aina laajasti läheisiin, jopa tuntemattomiin. Erityisesti nuoren itsemurha on aina vakava kriisi. Valitettavasti on tilanteita, joissa ei ole ollut merkkejä itsemurhaan, kukaan ei ole voinut auttaa. Kun sinulla herää huoli, tartu tunteeseen ja kysy mitä kuuluu.

10.10. puolestaan vietetään Maailman mielenterveyspäivää, tänä vuonna teemana oli kuunteleminen. Mieli voi järkkyä kriisitilanteista ja täysin selittämättömistä asioista. Kenenkään ei pidä kokea vähättelyä omasta tilanteesta ja jaksamisesta. Muista, ettei sinun tarvitse olla ammattilainen auttaaksesi. Netti on täynnä tietoa parin klikkauksen päässä, jolla sinä voit parantaa kohtaamistaitojasi.

Ystäväni Samin sanoin, kun olet pohjalla, sinulla on pohja josta ponnistaa ylös. Haluan viestiä sinulle, että aina on toivoa! Elämä ei ole vielä pelattu, monta korttia on kääntämättä.

Maailman eläinten päivää vietetään joka vuosi 4.10. Tämän päivän tarkoitus on muistuttaa eläinten hyvästä kohtelusta. Minusta tämä päivä on tärkeä myös siksi, että eläin voi olla myös se, joka pelastaa toisen ihmisen. Eläimen läsnäolo auttaa kaiken ikäisiä. Koirat voidaan kouluttaa lähes mihin tahansa opastehtävään, löytämään asioita huumeista sairauksiin. Tänä päivänä on erilaisia kaveri- ja lukukoiria. Se lukko voi aueta juuri eläimen ansiosta. Eläin on oman päivänsä ansainnut.

11.10. vietetään kansallista tyttöjen päivää. Tänä syksynä olen joutunut surullisena toteamaan monta kertaa, miten miehet aliarvioivat naisia ja tyttöjä. Sitä ovat tehneet useat isät, joilla on tyttäriä ja vaimo. Olen kuvitellut, että jokainen isä puolustaa omiaan leijonauroksen lailla. Perhepiirissä näin varmasti tekeekin, mutta julkisessa keskustelussa tilanne unohtuu. Kiitos teille miehille, jotka olette tytöistä ja naisista ylpeitä olivatpa he omasta perheestä tai kuka tahansa. Rakkaat isät ja miehet, nyt on teidän aika tehdä töitä tyttöjen tasa-arvon puolesta. Kannusta omiasi, heistä on mihin vaan!

Sinusta on mihin vaan!

 

Kirjoittaja on kaupunginvaltuutettu Seinäjoelta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE