Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Miten käy yritysvastuulain? – Haatainen: ”Tilanne on valitettavasti se, että jos kaksi hallituspuoluetta vastustaa lakihanketta, on sitä varsin vaikea viedä eteenpäin”

LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Työministeri Tuula Haatainen (sd.).

Hallitusohjelmaan kirjatun kansallisen yritysvastuulain säätäminen on kaatumassa keskustan ja RKP:n vastustukseen, Finnwatch totesi hiljattain tiedotteessaan.

Johannes Ijäs

Demokraatti

Finnwatchin kyselyyn vastanneista hallituspuolueista SDP, vasemmisto ja vihreät kannattavat kansallisen yritysvastuulain säätämistä tällä hallituskaudella. Keskusta ja RKP vastustavat kansallista lakia vedoten valmistelussa olevaan EU-sääntelyyn. Euroopan komissio julkaisi esityksensä yritysvastuusääntelystä helmikuussa.

– Keskustan ja RKP:n perustelut eivät vakuuta. Komission julkaiseman esityksen soveltamisala jättää ulkopuolelle yli 99 prosenttia yrityksistä eikä esityksen läpimenosta EU:ssa ole mitään takeita, Finnwatchin tutkija Anu Kultalahti sanoo tiedotteen mukaan.

– Tilanne on valitettavasti se, että jos kaksi hallituspuoluetta vastustaa lakihanketta, on sitä varsin vaikea viedä eteenpäin, myöntää myös työministeri Tuula Haatainen (sd.) Demokraatille vastauksessaan sähköpostitse.

– EU-sääntelyn voimaantuloaikatauluun ja lopulliseen sisältöön liittyy epävarmuuksia. SDP:n mielestä olisi perusteltua kirittää yritysten yhteiskuntavastuuta myös kansallisen lainsäädännön keinoin. Riippumatta siitä mitä kansalliselle sääntelylle tapahtuu, pidän aktiivista EU-vaikuttamista kunnianhimoisen yritysvastuudirektiivin ripeäksi edistämiseksi ehdottoman tärkeänä ja olen siihen vastuuministerinä hyvin sitoutunut, Haatainen jatkaa.

Hän sanoo, että tällä vaalikaudella on tehty aktiivisesti töitä kansallisen yritysvastuulain säätämiseksi.

– Hallitusohjelmassa olemme sitoutuneet tekemään Suomesta yhteiskuntavastuun kärkimaan. Tämä edellyttää sekä aktiivista EU-vaikuttamista että kansallisten sääntelymahdollisuuksien tarkastelua. Reilut markkinat palvelevat niin kuluttajan kuin yritystenkin etua. Ei ole hyväksyttävää, että kilpailuetua haetaan katsomalla ympäristö- ja ihmisoikeusloukkauksia läpi sormien.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE