Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Työmarkkinat

Miten vastaa SAK liittoineen Orpon hallituksen leikkauksiin? – tämä selviää torstaina

Arja Jokiaho

Palkansaajakeskusjärjestö SAK kertoo torstaina järjestöllisistä toimista, joilla se vastaa pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallituksen työntekijöihin kohdistuviin leikkauksiin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

SAK järjestää torstaina iltapäivällä tiedotustilaisuuden, johon osallistuu muun muassa sen keskeisten jäsenjärjestöjen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n, Palvelualojen liiton PAMin ja Teollisuusliiton puheenjohtajat.

Työntekijöihin kohdistuvat leikkaukset ovat SAK:n mukaan rajuja.

-  Kolmikantainen valmistelu on paljastunut näennäiseksi, ja ennen vaaleja annetut lupaukset kohtuullisuudesta koskevat ainoastaan ylempiä tuloluokkia, SAK kirjoittaa tiedotteessaan.

Orpon hallitus kokoontuu tänään päättämään valtion ensi vuoden taloudenpidosta kaksipäiväiseen budjettiriiheensä.

SAK:N OHELLA ohella myös toimihenkilökeskusjärjestö STTK on ilmoittanut vastustavansa hallituksen esittämiä heikennyksiä työttömyysturvaan. Myös Akava suhtautuu hallituksen työelämälinjauksiin “kriittisesti ja erittäin torjuvasti”.

SAK ilmoitti jo elokuussa aloittavansa järjestöllisen toimintavalmiutensa kohottamisen. Järjestö katsoi tuolloin, että kolmikantaiset neuvottelut ovat nykytilanteessa mahdottomia, kun leikkaukset ja heikennykset on kirjoitettu suoraan hallitusohjelmaan. Siksi järjestö totesi, että palkansaajaliikkeen oli valmistauduttava esittämään näkemyksensä muilla tavoin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE