Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

MT: Ministeri Ranteen erityisavustaja erosi tehtävästään

LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteen (ps.) (kuvassa) erityisavustaja Juha Wihersaari on eronnut tehtävästään, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Wihersaari nimitettiin Ranteen erityisavustajaksi elokuun alussa. Ranne sanoi Maaseudun Tulevaisuudelle, ettei eroon liity mitään dramaattista, mutta ei kommentoinut eroa tämän enempää. Ministerin mukaan Wihersaari jätti itse erohakemuksen.

Wihersaaren vastuualueena erityisavustajana olivat muun muassa kyberturvallisuus, informaatioturvallisuus ja hybridiuhkien torjuminen.

Ranteen esittämä valtiosihteerinimitys herätti huomiota kuluvan kuun alussa, kun se Iltalehden mukaan kaatui suojelupoliisin tekemään turvallisuusselvitykseen. Ranne olisi Iltalehden tietojen mukaan halunnut nimittää valtiosihteerikseen eduskunta-avustajansa Kari Ilkkalan.

Juha Wihersaari palveli puolustusvoimissa vuosina 1984-2015, joista pääosan sotilastiedustelussa. Wihersaari toimi puolustusasiamiehenä Turkissa, Israelissa ja Egyptissä sekä sitä ennen signaalitiedustelun johtajana ja apulaisjohtajana. Sotilasarvoltaan Wihersaari on eversti.

Sotilasuransa jälkeen Wihersaari toimi perustamansa tiedusteluyrityksen toimitusjohtajana ja vuodesta 2019 alkaen väitöskirjatutkijana Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Uutista päivitetty klo 14.05

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE