Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

MT: Petri Honkonen lyttää KOK:n aikeet – ”En missään olosuhteissa tule hyväksymään sitä”

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Urheilusta vastaava ministeri Petri Honkonen (kesk.) tyrmää Kansainvälisen olympiakomitean kaavailut päästää venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat takaisin kansainvälisille kilpakentille, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Olympialiikkeen kattojärjestö KOK kertoi keskiviikkona tutkivansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden mahdollisuutta palata kisoihin.

-  En missään olosuhteissa tule hyväksymään sitä, että hyökkäyssotaa käyvän maan urheilijat palaavat vallitsevassa tilanteessa kilpailuihin, tiede-ja kulttuuriministeri Honkonen sanoi MT:lle.

KOK ilmoitti keskiviikkona, että viime helmikuussa asetetut sanktiot ja suositukset Venäjää ja Valko-Venäjää kohtaan ovat yhä voimassa. Maan urheilijoiden panna liittyy Venäjän viime helmikuussa aloittamaan hyökkäyssotaan Ukrainaa vastaan. Valko-Venäjä on konfliktissa Venäjän liittolainen.

Suomen olympiakomiteakaan ei halua vapauttaa venäläisiä ja valkovenäläisiä kilpailemaan, ja OK on kertonyt kantansa Kansainväliselle olympiakomitealle.

-  Positiivinen signaali KOK:n tiedotteessa on, että aiemmat sanktiot ja suositukset pysyvät toistaiseksi voimassa, ja että mahdollisen paluun yhteydessä pohditaan tiukkoja reunaehtoja, kommentoi OK:n toimitusjohtaja Taina Susiluoto tiedotteessa.

Joissakin urheilulajeissa, kuten tenniksessä, Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat voivat kilpailla ilman maatunnuksia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE