Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

MT: Suojellun metsämaan määrää halutaan lisätä tuntuvasti

Suojellun metsämaan määrää Suomessa halutaan lisätä tuntuvasti, kertoo sanomalehti Maaseudun Tulevaisuus.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Lehden mukaan suojellun metsämaan määrä Suomessa nousee vähintään kymmeneen prosenttiin, jos hallituksen kaavailema strategia luonnon monimuotoisuudesta toteutuu.

Tämä tarkoittaisi Maaseudun Tulevaisuuden mukaan 630 000 hehtaaria lisää suojeltua metsää. Tästä valtion osuus olisi runsaat puoli miljoonaa hehtaaria ja yksityismaiden noin 100 000 hehtaaria.

TIEDOT perustuvat lehden näkemään luonnon monimuotoisuusstrategian luonnokseen. Strategiaa on valmisteltu ympäristöministeriössä.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan strategia on tarkoitus lähettää pian lausunnoille, minkä jälkeen hallitus tekee siitä periaatepäätöksen. Lehti ennakoi, että luonnon monimuotoisuusstrategiasta voi tulla seuraava luku hallituksen riitoihin ympäristöasioista.

Tällä viikolla hallituspuolueiden välejä on kiristänyt luonnonsuojelulain uudistus, jonka valiokuntakäsittelyssä keskusta asettui samalle kannalle oppositiopuolueiden kanssa. Vihreät on vaatinut, että hallituspuolueiden puheenjohtajien on kokoonnuttava ennen kuin mitkään päätökset etenevät.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE