Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Myrsky tekee nyt tuhojaan – tuuli voimistuu iltayöstä alkaen vaarallisen voimakkaaksi monin paikoin

Lehtikuva
Lenkkeilijä juoksee meren rannassa Lauttasaaressa Helsingissä.

Myrsky tekee tuhojaan etenkin Suomen länsi- ja eteläosissa. Sähkökatkot kiusaavat kotitalouksia etenkin lounais- ja etelärannikolla sekä idässä, kun kova tuuli kaataa puita sähkölinjoille. Ennen iltayhdeksää sähköttömien talouksien määrä nousi yli 20 000:n. Vähäinen routa ja märkä maaperä saattavat edesauttaa puiden kaatumista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vesi on noussut teille muun muassa Turussa, Porvoossa ja Salossa. Turun satamassa vesi on noussut noin metrin, samoin muuallakin läntisellä merialueella. Lähes jokaisella paikkakunnalla lukemat ovat tällä haavaa 100 sentin molemmin puolin, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo Twitterissä.

Merivartiosto kehottaa tarkastamaan veneiden ja laitureiden kiinnityksen meriveden korkeuden noustessa.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos kertoo Twitterissä, että vesisade, meriveden pinnan nousu ja kova tuuli ovat aiheuttaneet toistasataa vahingontorjuntatehtävää. Ainakin Raaseporissa ja Vantaalla pelastuslaitokset ovat naulanneet tuulen riepottelemia kattopeltejä. Helsingin kaupungin pelastuslaitos kertoo Twitterissä voimakkaan tuulen aiheuttaneen päivän aikana noin 40 tehtävää.

Vaarallisen voimakasta tuulta etenkin lännessä

Tuuli voimistuu iltayöstä alkaen vaarallisen voimakkaaksi etenkin Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueilla ja mahdollisesti myös Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueilla. Tuulen nopeus saattaa puuskissa olla 25 metriä sekunnissa, kertoo Ilmatieteen laitos. Lisäksi tuulivaroitus on annettu muualle Etelä-Suomeen ja osaan Keski-Suomea.

Ilmatieteen laitoksen mukaan matalapaineen yhteydessä merivesi nousee erittäin korkealle Saaristomerellä ja Selkämerellä ja korkealle Suomenlahdella, Merenkurkussa ja Perämerellä. Lisäksi lounaisilla ja eteläisillä merialueilla esiintyy kovaa, yli neljän metrin, aallokkoa.

Suomen ympäristökeskus puolestaan kertoo, että viikonlopun sateet nostavat taas jokien pinnat tulvakorkeuksiin Uudellamaalla, Lounais-Suomessa ja länsirannikon vesistöissä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
27.3.2020
Työntekijöille lomautukset, omistajille yli 3 miljoonan euron osingot – ”Vastuuton ja törkeä päätös”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE