Politiikka

Näin etenee työväen vappu Helsingissä – juhlapuhujat jo tiedossa

Kari Hulkko
Vapputunnelmaa viime vuodelta Hakaniemen torilta.
Kari Hulkko
Vapputunnelmaa viime vuodelta Hakaniemen torilta.
Kari Hulkko
Vapputunnelmaa viime vuodelta Hakaniemen torilta.

Tänä vuonna Helsingin perinteinen työväen vappujuhla kerää väkeä Rautatientorille. Vappukulkue järjestäytyy vapunpäivänä, joka on myös suomalaisen työn päivä, Hakaniemen torilla kello 10 Hyvinkäänkylän puhallinorkesterin tahdissa. Tunnin päästä siitä marssi alkaa kohti Rautatientoria.

Rautatientorilla järjestettävän torijuhlan ohjelma koostuu perinteiseen tyyliin puheista ja erilaisista musiikkiesityksistä.

Varsinainen torijuhla alkaa kello 12. Tänä vuonna puhetta pitävät palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson.

Juhlan juontaa näyttelijä Vappu Nalbantoglu. Lapsia ilahduttaa muun muassa Kengurumeininki. Pääesiintyjä on laulaja Olavi Uusivirta.

Juhlimista voi jatkaa kello 15 työväenyhteislaulutilaisuudessa Helsingin Työväentalolla (Paasitornissa). Vetäjinä ovat Sauli Malinen ja liiton laulajat.

Työväen yhteistä vappujuhlaa on vietetty vuodesta 1993. Sen järjestävät SAK:n pääkaupunkiseudun paikallisjärjestö, TUL:n Suur-Helsingin piiri, Helsingin sosialidemokraatit ja Helsingin vasemmistoliitto yhteisvoimin. Mukana järjestelyissä ovat myös Stadin demarinuoret ja Helsingin vasemmistonuoret.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat