Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Kotimaa

Näin Helsinki rajoittaa ilotulittamista – pelastuslaitos: ”Voisiko uutta vuotta juhlia uusilla tavoilla?”

LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Ilotulitteiden kauppa käynnistyi Ruoholahden Tokmannilla Helsingis

Helsingin kaupungin pelastuslaitos kieltää ilotulitteiden käytön edellisvuosien tapaan Helsingin kaupungin tietyillä alueilla, toreilla, puistoissa ja ostoskeskuksissa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Kieltoalueisiin on pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan tullut vuodesta 2020 lähtien kaksi uutta aluetta: Kansalaistori ja Makasiinipuisto. Pelastusviranomainen on arvioinut tilannetta vallitsevat olosuhteet huomioiden ja nämä uudet alueet ovat sellaisia, joissa on tarpeen tänä vuonna kieltää ilotulitteiden käyttö.

Päätös koskee seuraavia alueita:

1. Ydinkeskustan alue, joka sisältää seuraavat katualueet; Yliopistonkatu – Mikonkatu – Rautatientori – Asema-aukio – Elielinaukio – Töölönlahdenkatu -Makasiinipuisto – Kansalaistori – Mannerheiminaukio – Paasikivenaukio – Salomonkatu – Narinkkatori – Simonkatu – Mannerheimintie – Erottaja – Eteläesplanadi – Kauppatori – Mariankatu – Aleksanterinkatu – Senaatintori 2. Oulunkylän ostoskeskus3. Ylä-Malmin tori4. Pihlajamäen ostoskeskus5. Ala-Malmin tori6. Töölöntori7. Vanha kirkkopuisto (nk. ruttopuisto)8. Maatullinaukio9. Kontulan ostoskeskus10. Itäkeskuksen kauppakeskus ja Tallinnan aukio11. Helsingin Kauppahallin tausta-alue pysäköintialueineen12. Sinebrychoffin puistoalue13. Kaisaniemen ja Kaivopuiston puistoalueet14. Kannelmäen Sitratorin, Nuorisotalon ja Kannelmäen asema-alueet15. Malminkartanon aukio ja Malminkartanon asema-alueet16. Vaasan aukion alue17. Hakaniemen tori ja Ympyrätalon alue

Kieltoalueet ovat tiedotteen mukaan voimassa toistaiseksi.

Ilotulitteiden käyttöä koskevat kieltoalueet eivät koske ilotulitusnäytöksiä. Ilotulitusnäytöksistä on tehtävä lain 390/2005 97 §:n mukainen ilmoitus poliisille.

Pelastuslaitoksen mukaan ilotulitteista on aikaisempien vuosien tilastojen mukaan aiheutunut vakavia vahinkoja ja pysyviä henkilövammoja. Tiiviillä kaupunkialueella ja suuressa ihmisjoukossa on vaikea huolehtia ilotulitteelle määritetystä suojaetäisyydestä.

Pelastuslaitos toivoo ihmisten ottavan huomioon koronatilanteen, noudattavan kokoontumisrajoituksia ja toivoo malttia juhlimiseen.

Edelleen pelastuslaitos haastaa kaupunkilaiset miettimään, voisiko uutta vuotta juhlia uusilla tavoilla, niin että samaan aikaan ilo ja toiset ihmiset huomioitaisiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE