Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Näin poliisi valvoo liikkumisrajoitusta myös muualla kuin Uudenmaan rajalla – viikon aikana tarkistettiin yli 250 000 ajoneuvoa

Lehtikuva / Jussi Nukari
Valvonnan painopiste on Uudenmaan maakuntarajalla, mutta myös muualla Suomessa liikkumisrajoitusta valvotaan.

Poliisi on tarkastanut Uudenmaan liikkumisrajoitusta valvoessaan kuluneen viikon aikana 250 466 ajoneuvoa. Sakkoja valmiuslakirikkomuksesta on annettu yksitoista kappaletta.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että valvonnan painopiste on Uudenmaan maakuntarajalla. Siellä valvonnassa hyödynnetään poliisin normaalia tekniikkaa, kuten rekisterikilpien automaattista lukemista, liikenneturvallisuuskameroita ja droneja.

Poliisi valvoo liikkumisrajoitusta myös Uudenmaan maakunnan sisällä ja muualla Suomessa. Helsingin poliisi kertoo tviittiketjussa, millaista valvonta on.

– Esimerkki 1: poliisitehtävän yhteydessä käy ilmi, että henkilö on ylittänyt Uudenmaan maakuntarajan ilman välttämätöntä perustetta.

– Esimerkki 2: Uudenmaan alueelle rekisteröity ajoneuvo voidaan Uudenmaan ulkopuolella pysäyttää ja kysyä kuljettajan tiedot sekä peruste välttämättömälle liikkumiselle.

Poliisin mukaan mahdolliset seuraamukset ovat huomautus- tai sakkomenettely. Huomautusmenettelyä poliisin mukaan käytetään, kun asiakkaan epäillään rikkoneen liikkumisrajoitusta ajattelemattomuuttaan tai ymmärtämättömyyttään.

Sakko valmiuslakirikkomuksesta poliisin mukaan rapsahtaa, kun asiakas tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo asetettua liikkumisrajoitusta.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE