Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

”Näin vakavaa asiaa ei voi jättää huomioimatta” – kansanedustaja vaatii nuorten lisääntyneeseen huumeidenkäyttöön puuttumista

Kansanedustajan mielestä asiaan on puututtava, jotta ei pääse syntymään negatiivista kierrettä, joka johtaa nuoren syrjäytymiseen.

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) pitää nuorten huumeidenkäytön lisääntymistä huolestuttavana. Elorannan mielestä on tärkeää, että asiaan puututaan mahdollisimman nopeasti.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerille jättänyt Eloranta viittaa syksyn kouluterveyskyselyyn, jonka mukaan yläasteikäisten nuorten huumekokeilut ovat lisääntyneet vuoden 2017 kyselyyn verrattuna.

– Nuorten keskuudessa kasvava huumausainemyönteinen ilmapiiri on erityisen huolestuttava asia. Huumausaineiden kokeilu ja käyttö ovat yleistyneet jo yläasteikäisten keskuudessa. Näin vakavaa asiaa ei voi jättää huomioimatta, sillä huumeet ovat erittäin vaarallisia ja haitallisissa kaiken ikäisille, mutta varsinkin nuorille, jotka ovat vielä kehittyvässä iässä, Eloranta sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa huumausaineiden vaikuttavan haitallisesti koko kehoon ja varsinkin aivoihin, jotka kehittyvät 25-vuotiaaksi asti. Huumeiden käyttö voi johtaa nuorilla kehityksen häiriintymiseen ja pahimmillaan pysyviin vaurioihin, Eloranta sanoo.

Huolta kansanedustajassa herättävät myös tutkimustiedot, joiden mukaan Suomen kymmenessä suurimmassa kaupungissa huumeiden saatavuus on lisääntynyt merkittävästi.

Eloranta nostaa esimerkeiksi Kuopion ja kotikaupunkinsa Turun, jossa vuonna 2017 alle 40 prosenttia nuorista koki, että huumeita oli helposti saatavissa. Vuonna 2019 näin koki jo puolet turkulaisista nuorista. Kuopiossa kokemus huumeiden helposta saatavuudesta kasvoi vastaavana aikana 40 prosentista 60 prosenttiin.

– Huumeet aiheuttavat paljon haitallisia lieveilmiöitä kuten rikollisuutta ja sairauksia. Nämä aiheuttavat myös suuria hoito-, sekä turvallisuuskustannuksia. Pidän tärkeänä, että nuorten huumeiden käyttöön puututaan mahdollisimman nopeasti, jotta ei pääse syntymään negatiivista kierrettä, joka johtaa nuoren yhteiskunnan ulkopuolelle putoamiseen, Eloranta toteaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE