Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Kotimaa

Nainen kuoli Isossa Omenassa – kuudelle syyte

LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Naisen kuolemasta tammikuussa espoolaisessa kauppakeskus Isossa Omenassa on nostettu syyte kuutta ihmistä vastaan. Heitä syytetään kuolemantuottamuksesta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Syyttäjän mukaan epäillyt toimivat kauppakeskuksen alueella vartijana tai järjestyksenvalvojana. He ovat 19-24-vuotiaita. Syyttäjän mukaan kaikki ovat kiistäneet syyllistyneensä rikokseen.

Kuolonuhri oli 35-vuotias nainen. Poliisi on kertonut, että turvallisuusalan työntekijät yrittivät saada naisen ulos, koska tämä oli yrittänyt lähestyä kauppakeskuksessa ollutta miestä. Mies oli poliisin mukaan jo aiemmin pyytänyt vartijoilta apua naisen lähestymisen vuoksi.

Poliisin mukaan nainen vastusti kiinniottoa, minkä vuoksi hänet vietiin maahan. Naiselle laitettiin käsiraudat, ja useampi ihminen osallistui hänen pitämiseensä aloillaan. Tilanteessa nainen meni elottomaksi. Häntä yritettiin elvyttää, mutta hän kuoli tapahtumapaikalla.

Poliisi ei ole kertonut naisen kuolinsyytä mutta on vahvistanut, ettei tämä kuollut tukehtumalla. Kuolemantuottamussyytteen sisältö ei ole vielä julkinen. Se ja poliisin esitutkintamateriaali tulevat julkisiksi vasta, kun asian käsittely alkaa Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Syyttäjän mukaan pääkäsittelyn ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE