Naisleijonat taistelivat olympiapronssille – venäläiset kaatuivat lukemin 3–2

Naisleijonat juhlivat Petra Niemen tekemää ensimmäistä maalia.

Suomen naisleijonat voittivat pronssia Pyeongchangin olympialaisten naisten jääkiekkoturnauksessa. Leijonat kaatoivat hetki sitten päättyneessä pronssiottelussa venäläisen OAR-joukkueen lukemin 3–2.

Suomi sai otteluun hyvän alun, kun Petra Nieminen laukoi leijonat 1–0-johtoon ylivoimalla ensimmäisessä erässä ajassa 2.23.

Erätauolle lähdettiin Suomen johdossa, kun OAR ei avauserässä päässyt tolppaa lähemmäs Suomen maalia.

Toiseen erään naisleijonat saivat lentävän lähdön. Susanna Tapani siirsi Suomen 2-0-johtoon, kun erä oli ehtinyt vanhentua vain 10 sekuntia.

OAR kuitenkin kavensi erän kolmannella minuutilla pelin 2-1 Olga Sosinan maalilla.

Suomi kuitenkin tarrasi jälleen tiukemmin kiinni olympiapronssista Linda Välimäen siirrettyä Suomen rystyllä 3-1-johtoon komean harhautuksen jälkeen. Maali syntyi, kun erää oli pelattu 12:38. Kolmanteen erään lähdettiin samoista lukemista.

Venäläiset eivät kuitenkaan päästäneen naisleijonia viimeisessä erässä helpolla. Lyudmila Belyakova kavensi Suomen johdon vain yhteen maaliin, siirtämällä kiekon rystyllä ohi Suomen maalia vartioineen Noora Rädyn. Maali syntyi ajassa 46:03.

Lopussa venäläiset pääsivät vielä yrittämään tasoitusta myös ylivoimalla. Suomen puolustus kuitenkin piti loppuun saakka OAR:n kirin jäädessä hieman tylsäksi. OAR veti lopussa vielä maalivahtinsa pois, mutta tämäkään ei tuonut tulosta.

Naisleijonat pääsivät juhlimaan mitalia 3–2 loppulukemin. Pronssi oli Suomelle olympialaisten neljäs.