Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Nämä kansanedustajat eivät menestyneet aluevaaleissa – ”Tämä oli hieno tulos”

Mikko Kärnän verkkosivut

Eilisissä aluevaaleissa valittiin valtuutetut uusien hyvinvointialueiden valtuustoihin. Vaaleissa oli ehdolla kaikkiaan 111 kansanedustajaa. Suuri osa heistä pääsi myös läpi, mutta kolme joutui vaali-illan jälkeen toteamaan, ettei kampanja tällä kertaa riittänyt.

Rane Aunimo

Demokraatti

Demokraatti kävi läpi ehdolla olleet kansanedustajat. Yksi pettyneistä oli keskustan Mikko Kärnä, joka sai 247 ääntä Lapin hyvintointialueelta.

”Aloitin poliittisen urani varakansanedustajana.Nyt näyttää siltä, että olen kansanedustaja ja vara-aluevaltuutettu. Lämmin kiitos kaikille sadoille äänestäjille luottamuksesta! Tämä oli hieno tulos ja ennen kaikkea puolueelle. Persut ja vihreät menivät marginaaliin mihin kuuluvat”, Kärnä kirjoitti Twitterissä hieman ennen puolta yötä sunnuntaina.

Perussuomalaisten heikko vaalimenestys osui pahiten kansanedustajista Ville Vähämäkeen, jonka 242 ääntä Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointialueelta ei tuonut paikkaa aluevaltuustosta.

Kristillisdemokraattien kansanedustajista Antero Laukkanen keräsi Länsi-Uudenmaan Hyvinvointialueelta 708 ääntä, mutta potti riitti ainoastaan varapaikkaan.

Aluevaalilautakunnat vahvistavat aluevaalien tulokset 26.1.2022.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE