Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Nasima Razmyar avasi kampanjansa: ”Lupaan olla kaikkien helsinkiläisten pormestari” – Haloselta tuli painokas mielipide päivänpolttavaan kysymykseen

pertti nisonen / helsingin kaupunki

Helsingin pormestariksi pyrkivä SDP:n kuntavaaliehdokas Nasima Razmyar hahmotteli kampanjastartissaan, millaista Helsinkiä hän haluaa tulevina rakentaa, ja millaisiin arvoihin nojaten hän kaupunkia johtaisi.

Marja Luumi

Demokraatti

Presidentti Tarja Halonen ja kirjailija Miika Nousiainen toivat kampanjalle arvokasta vetoapua keskustelemalla Razmyarin kanssa lauantaina Facebookin live-lähetyksessä Helsingin menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.

Keskusteluun kuntavaalien myöhentämisestä Halonen toi painokkaan viestin:

– Pitäkää ne vaalit kahden kuukauden päästä.

Hän myös korosti, että kunnallisvaalit, jos mitkä, ovat helsinkiläisten vaalit, joissa äänestäjät voivat sanoa, että sydän sykkii Helsingille, kotikaupungille ja sen asukkaille.

Nousiainen vertasi kuntavaaleja vaalien kuninkuuslajiksi tietyssä mielessä. Taustalla on rakkaus kotikaupunkiin ja -seutuun.

– Luulen, että kuka ikinä valtuustoon pääsee, tekee kaikkensa Helsingin eteen.

”Nyt tehdään yhdessä töitä, että SDP voittaa Helsingissä.”

Tsemppiä ei puuttunut myöskään SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin tervehdyksessä kampanjan aloitukseen.

– Olen iloinen, että kahden kuukauden päästä helsinkiläisillä on mahdollisuus äänestää sinut Helsingin uudeksi pormestariksi.

Hän muistutti, että politiikassa on kyse arvoista, mutta myös teoista.

– Sinulla Nasima on vahvat arvot, ja näyttöä teoista, joilla Helsingistä rakennetaan päivä päivältä parempaa kaupunkia sen asukkaille. Helsinki saa sinusta koko kaupungin ja kaikkien helsinkiläisten pormestarin.

Nasima Razmyar toimii tällä hetkellä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaiskaupunginjohtajana.

Marinin mukaan nyt tehdään yhdessä töitä sen eteen, että SDP voittaa vaalit Helsingissä ja Nasima Razmyarin johdolla pääkaupunkia kehitetään tasa-arvoisemmaksi, elinvoimaisemmaksi ja paremmaksi paikaksi kaikille helsinkiläisille.

”Helsinki pitää huolen jokaisesta sen asukkaasta.”

Razmyarin pääviesti omassa puheessa oli, että hän haluaa olla rakentamassa Helsingistä entistä parempaa kaupunkia sen jokaiselle asukkaalle.

Kabulissa, Afganistanissa syntynyt Razmyar kertoi, kuinka lapsena Helsinki tuntui ihmeelliseltä – ja sitä se on edelleen hänelle.

– Tämä kaupunki on osa minun tarinaani, ja minun tarinani on osa Helsinkiä. Kaupunkia ei ole ilman ihmisiä, me jokainen kirjoitamme Helsingin tarinaa.

Hän hahmotteli sitä, mitä lohdullinen lause kaupungista turvasatamana tarkoittaa.

– Helsingissä saa olla oma itsensä ja toteuttaa unelmiaan. Se on myös ajatus, johon nojaten haluan Helsinkiä rakentaa. Helsinki pitää huolen jokaisesta sen asukkaasta. Turvallisuus syntyy monesta tekijästä. Siitä, että jokaisella lapsella ja nuorella on elämässään edes yksi turvallinen aikuinen, että yksikään ikäihminen ei joudu pelkäämään vanhenemista. Se syntyy siitä, että kukaan ei tule syrjityksi, eikä kenenkään tarvitse pelätä kaupungilla liikkuessaan. Kukaan ei saa jäädä yksin, kun tarvitsee elämässään tukea.

Kaupungin kehittämisestä ja rakentamisesta Razmyarilla oli tärkeä viesti.

– Helsinkiä tulee rakentaa tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti, asukkaita kuunnellen ja koko kaupunkia kehittäen. Haluan, että jokainen helsinkiläinen voi elää hyvää ja mielekästä elämää. Että arki on turvallista ja sujuvaa riippumatta siitä, missä päin kaupunkia asuu. Helsinki on kaupunki, jossa taide, kulttuuri ja tapahtumat kukoistavat ja luovat iloa elämään.

”Tarvitaan yhteistyökykyä ja inhimillisyyttä.”

Razmyarilla oli selkeä päämäärä, mikä on kaupungin keskeinen tehtävä tulevalla kuntavaalikaudella.

– On huolehdittava siitä, että Helsinki nousee koronan jälkeen uuteen kukoistukseen, ja että huolehdimme ihmisten hyvinvoinnista raskaiden aikojen jälkeen. Tarvitsemme uusia investointeja ja uusia työpaikkoja, uusia osaajia. Helsingin tulee olla kansainvälinen edelläkävijä, jonka vetovoima hyödyttää koko Suomea.

Razmyarin mukaan Helsinki pärjää monella mittarilla erinomaisesti, mutta vielä on tehtävää, jotta kaikki kaupungin palvelut toimivat parhaalla mahdollisella tavalla ja ovat kaupunkilaisten saavutettavissa.

– Hyvinvointi vaatii tekijänsä. Helsingin täytyy olla Suomen paras työnantaja ja houkuttelevin työpaikka. Se vaatii hyvää johtamista, luottamusta, ja herkkää korvaa kuunnella niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden ääntä. Tarvitaan yhteistyökykyä ja inhimillisyyttä.

Razmyar muistutti, että jokaisella helsinkiläisellä äänestäjällä on nyt päätösvalta siitä, millainen on tulevaisuuden Helsinki.

– Minä puolestani lupaan tehdä parhaani sen eteen, että tämä on elämäsi paras kaupunki. Lupaan olla koko kaupungin, ja kaikkien helsinkiläisten pormestari, hän viestitti puheessaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
4.3.2021
Vaalijohtaja: Tiedot vaalivirkailijoiden saamisesta rohkaisevia – terveysasioiden ohella puolueet ja ehdokkaat joutuvat pohtimaan myös taloutta
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE