Uutiset

Nasima Razmyar: Helsinki tarttuu syrjäytymiseen tosissaan

Nasima Razmyar kantaa huolta eriarvoistumisesta ja syrjäytymisestä.
Nasima Razmyar kantaa huolta eriarvoistumisesta ja syrjäytymisestä.
Nasima Razmyar kantaa huolta eriarvoistumisesta ja syrjäytymisestä.

Helsingin budjettineuvottelut saatiin päätökseen viime viikonloppuna. Apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) iloitsee erityisesti siitä, että ensi vuoden budjetissa panostetaan eriarvoisuuden ja syrjäytymisen vähentämiseen.

Razmyar kertoo, että syrjäytymiseen ehkäisyyn varattiin viiden miljoonan erillinen määräraha. Merkittävin työ lasten ja nuorten tasavertaisen tulevaisuuden turvaamiseksi tehdään kuitenkin jo päiväkodissa ja koulussa.

– Siksi Helsinki satsaa jatkossa useita miljoonia euroja eriarvoisuuden vähentämiseen. Koulujen ja päiväkotien lisäresurssit kohdistetaan sinne, missä tukea eniten tarvitaan.

Syrjäytymisen ehkäisyn erillisraha on tarkoitettu uusiin hankkeisiin yli toimialarajojen. Helsingissä on kertynyt monia hyviä kokemuksia vaikeassa elämäntilanteessa olevien nuorien tukemisesta. Hyväksi osoittautuneita hankkeita jatketaan, ja uusia kehitetään edelleen. Tässä työssä on mukana useita kolmannen sektorin toimijoita, esimerkiksi paljon julkisuudessa ollut Me-säätiö.

Razmyar on tyytyväinen, että budjetissa varattiin riittävät resurssit strategian tärkeiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Hänen johtamallaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla panostetaan nyt erityisesti lasten ja nuorten harrastustakuun toteuttamiseen ja helsinkiläisten liikunnallisuuden tukemiseen.

– Ihmisten hyvinvointi on muutakin kuin pelkkää fyysistä terveyttä. Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelut liikuttavat myös ihmisen mieltä, toteaa Razmyar.

Razmyarin mukaan tavoitteena on rakentaa kaupunkia, joka houkuttaa liikkeelle ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Uusi keskustakirjasto Oodi rakentuu koko kaupungin olohuoneeksi, ja samalla budjetissa turvataan myös lähikirjastojen tulevaisuus.

– Kulttuuri, liikunta, lukeminen ja ihmisten tapaaminen tunnetusti vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin positiivisesti. Toivon, että pystymme jatkossa tarjoamaan helsinkiläiselle yhä enemmän mielen ja kehon liikettä.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat