Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Natsitervehdyksistä ei kuvatodisteita? – mediassa levinnyt kuva otettu puheenjohtajavaalin jälkeisenä päivänä

Tästä kuvasta kiisteltiin. Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari varmisti Ylelle keskiviikon vastaisena yönä, että kuva on otettu sunnuntaina 11. kesäkuuta, kun kokous ajautui kaaokseen presidenttiehdokkaan valintamenettelystä keskusteltaessa.

Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi keskiviikon vastaisena yönä A-studion jälkeen noussutta natsitervehdys-kohua.

– Kansanedustaja Tiina Elovaaran (uv.) mukaan kuvassa tehdään natsitervehdyksiä minun tullessani valituksi puheenjohtajan tehtävään 10.6, Halla-aho kirjoitti.

– Oikeasti kuva on otettu 11.6. ja siinä esiintyvät henkilöt osallistuvat presidenttiehdokasta koskevaan äänestykseen.

Halla-aho viittasi kommentillaan yllä olevaan perussuomalaisten puoluekokouksesta otettuun kuvaan, jossa joukkio ihmisiä on nousemassa tuoleiltaan käsi ylhäällä.

Yle-uutiset myös varmisti kuvan alkuperän. Twitterissä levinneen kuvan on alunperin ottanut Lehtikuvan kuvaaja Jussi Nukari.

Kuvaaja Jussi Nukari kertoi Ylelle, että kuva on otettu sunnuntaina 11. kesäkuuta, kun kokous ajautui kaaokseen presidenttiehdokkaan valintamenettelystä keskusteltaessa.

Kansaedustaja Tiina Elovaara nosti eilen illalla Ylen A-studiossa esiin, että perussuomalaisten Jyväskylän puoluekokouksessa olisi nähty käsitervehdyksiä.

Elovaaran mukaan tervehdyksiä nähtiin europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon valinnan yhteydessä. Hänen mukaansa tervehdyksistä on myös kuvallista todistusaineistoa.

Jussi Halla-aho kiisti A-studiossa nähneensä Jyväskylässä natsitervehdyksiä.

Myös Jari Lindström (uv.) kertoi aikaisemmin tiistaina Demokraatin haastattelussa käsitervehdyksistä.

– Oletteko nähnyt sieltä Jyväskylästä niitä kuvia, siellä ”heilattiin” siis oikeasti. Savon Sanomillahan oli sellainen uutiskuva, Lindström väitti ja muisteli.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE