Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Navalnyi väittää: Putin järjesti myrkytykseni – ”Minulla ei ole sille muuta selitystä”

Lehtikuva-AFP

Venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin, 44, mukaan hänen myrkytyksensä järjesti Venäjän presidentti Vladimir Putin.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

– Väitän, että Putin on tämän teon takana. Minulla ei ole sille muuta selitystä, Navalnyi sanoi saksalaisen Der Spiegel -lehden haastattelussa.
Navalnyi sanoi, että ei kuitenkaan ole peloissaan, ja hän aikoo palata Venäjälle.

– Minun tehtävänäni on pysyä kaverina, joka ei pelkää. Enkä minä pelkää, oppositiojohtaja vakuutti.

Navalnyi kertoi muistavansa hetken, jolloin myrkky alkoi vaikuttaa. Hän ei tuntenut kipua, mutta uskoi varmasti kuolevansa.

Saksalaisen sotilaslaboratorion sekä ranskalaisen ja ruotsalaisen laboratorion mukaan Navalnyi myrkytettiin Novitshok-hermomyrkkyihin kuuluvalla aineella.

Novitshok-ryhmään kuuluvalla hermomyrkyllä myrkytettiin myös entinen venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja tämän tytär Britanniassa maaliskuussa 2018.

Venäjän johto on koko ajan kiistänyt tiedot myrkytyksestä ja vaatinut päästä itse tutkimaan saksalaisten ottamia näytteitä.

Navalnyi pääsi toissa viikolla pois sairaalahoidosta ja jäi sen jälkeen toistaiseksi Saksaan.

Navalnyi julkaisi viime viikolla Instagramissa valokuvan itsestään berliiniläisen puiston penkillä. Hän kertoi tuolloin, että toipumiseen menee vielä aikaa.

– Suunnitelmat ovat yksinkertaisia: fysioterapiaa joka päivä, ehkäpä kuntoutuskeskuksessa. Yhdellä jalalla seisomista. Yrityksiä saada sormet toimimaan kunnolla. Tasapainon säilyttämistä, Navalnyi kirjoitti.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE