Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

New Yorkin kuvernööriä syytetään jälleen seksuaalisesta ahdistelusta

LEHTIKUVA / AFP Seth Wenig

Jo toinen ex-alainen syyttää New Yorkin demokraattikuvernööriä Andrew Cuomoa seksuaalisesta ahdistelusta.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Cuomon entisen terveyspoliittisen neuvonantajan mukaan Cuomo häiritsi häntä seksuaalisesti viime keväänä. Ex-alaisen mukaan Cuomo ei kosketellut häntä, mutta vihjaili hänelle seksuaalissävytteisesti. Naisen mukaan Cuomo, 63, oli esimerkiksi todennut 25-vuotiaalle alaiselleen olevansa ”avoin tapailemaan 20-vuotiaita naisia”.

Cuomoa syyteltiin aiemmin tällä viikolla ahdistelusta. Kuvernöörin neuvonantajana vuosina 2015–2018 työskennellyt nainen kertoi, että kuvernööri oli muun muassa suudellut ja kosketellut häntä ilman lupaa.

Cuomo on kiistänyt molemmat väitteet.

Kuvernööri on joutunut liemeen myös koronapandemian takia. Osavaltion oikeusministeri Letitia James julkisti tammikuussa tietoja, joiden mukaan New Yorkin hoivakodeissa oli koronaan liittyviä kuolemantapauksia lähes kaksi kertaa niin paljon kuin aiemmin kerrottiin, yli 15  000 eikä 8  500. Tapauksia ei kirjattu oikein, koska sairaaloissa kuolleita koronapotilaita ei laskettu mukaan.

Cuomon hallinto ohjeisti viime vuoden maaliskuussa hoivakoteja ottamaan vastaan myös koronatartunnan saaneita potilaita. Ohjetta perusteltiin sillä, että haluttiin välttää sairaaloiden ylikuormittuminen.

Jupakat asettavat kyseenalaiseksi, voiko Cuomo pyrkiä neljännelle kaudelle kuvernööriksi ensi vuoden vaaleissa. Häntä oli aiemmin spekuloitu jopa demokraattien presidenttiehdokkaaksi, mutta tämä vaihtoehto alkaa näyttää yhä etäisemmältä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Heikki Sihto

Politiikka
14.4.2021
Paavo Lipponen lataa kokoomuksesta Demokraatille: ”Kuin joukko peräkammarin poikia, peesaa perussuomalaisia, ajaa halpaa populismia”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE