Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

”Nyt on syytä pysyä rauhallisena ja kuunnella asiantuntijoita” – Demarinaiset toppuuttelee rokotehysteriaa

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Demarinaiset on huolissaan, että koronarokotteesta liikkuu perätöntä tietoa, joka ei perustu faktaperäiseen tutkimukseen.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Marinin hallitus julkaisi joulukuun alussa Suomen rokotestrategian koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Rokotestrategian toimeenpano alkaa, kun myyntiluvallinen ja Euroopan unionin standardit täyttävä rokote on saatavilla.

Strategian mukaisesti rokotetta tullaan tarjoamaan jokaiselle halukkaalle ja rokotuksen saavat ensiksi sosiaali- ja terveysalan henkilöstö, ikäihmiset sekä riskiryhmiin kuuluvat henkilöt.

Demarinaiset huomauttavat tiedotteessa, että samaan aikaan on noussut esille huoli koronarokotteen turvallisuudesta ja rokotevastaisuutta.

– Huhupuheet ja salaliittoteoriat rokotteen ympärillä ovat kasvaneet syksyn aikana huomattavasti.

Demarinaisten puheenjohtaja, ministeri Tytti Tuppurainen toteaa, että koronan tuoma muutos on lisännyt turvattomuuden tunnetta jokaisen normaalissa arjessa.

– Tämä tunne on luonut sijaa myös muille peloille, esimerkiksi rokotteita kohtaan. Nyt on syytä pysyä rauhallisena ja kuunnella asiantuntijoita. Vastuullista on suojata itseä ja muita koronan kaltaiselta kavalalta taudilta.

Demarinaiset korostaa, että tällä hetkellä viranomaiset tekevät kaikkensa ihmisten terveyden suojelemiseksi.

– Myös jokaisella meillä on velvollisuus turvata ja suojella toisiamme, koronapandemian taltuttamiseen tarvitaan meistä jokaista. Onkin tärkeää, että perätöntä tietoa ei levitetä ja kaikki tieto koronarokotteesta perustuu faktoihin ja viranomaisten ohjeistuksiin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE