Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

EU-vaalit

Nyt se alkaa: äänestämään pääsee keskiviikkona

LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Ennakkoäänestys jatkuu kotimaassa ensi viikon tiistaihin asti ja ulkomailla tämän viikon lauantaihin.

Ennakkoäänestyspaikkoja ja niiden aukioloaikoja voi selvittää Digi- ja väestötietoviraston (DVV) äänestyspaikkapalvelusta. Ehdokkaiden nimet ja heidän ehdokasnumeronsa löytyvät oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. kesäkuuta. Suomesta valitaan 15 edustajaa EU-parlamenttiin. Kaikkiaan 27 EU-maan vaaleissa on jaossa 720 paikkaa.

Äänioikeutettuja on Suomessa kaikkiaan noin 4,5 miljoonaa. Viisi vuotta sitten pidetyissä edellisissä eurovaaleissa Suomessa asuvista äänioikeutetuista äänensä antoi 42,7 prosenttia.

Tarkennettu viimeistä kappaletta 6.6.2024 kello 9.18: Jutussa kerrottiin aiemmin, että 40,8 prosenttia suomalaisista äänioikeutetuista käytti äänioikeuttaan vuoden 2019 EU-vaaleissa. 40,8 prosentin lukema sisältää kaikki äänioikeutetut, kuten muut EU-kansalaiset ja ulkosuomalaiset. Suomessa asuvien Suomen kansalaisten osalta lukema oli 42,7.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE